ALARM U FRANCUSKOJ! Pretnje bombama širom zemlje: Evakuacije u toku i ograničenje pristupa u gradskim upravama

Autor:

Svet

27.12.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradska uprava Bastije, smeštena na severoistoku ostrva Korzika, postala je meta pretnji bombom, što je rezultiralo evakuacijom zgrade, prema saopštenju radio stanice "Frans blu".

ALARM U FRANCUSKOJ! Pretnje bombama širom zemlje: Evakuacije u toku i ograničenje pristupa u gradskim upravama

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija

Slična situacija desila se i u Grenoblu, na jugoistoku Francuske, gde je gradska kuća primila pretnju bombom, što je dovelo do evakuacije osoblja i ograničenja pristupa zgradi. Slične mere su preduzete i u Sen Brijeu, na severozapadu zemlje, nakon što je gradska uprava primila poruku s pretnjom bombom.

U istom kontekstu, uprava Ruana u severnoj Francuskoj izvestila je o primljenoj pretnji bombom, dok su vlasti grada Nanta, na zapadu zemlje, takođe dobile slično upozorenje, prema izveštaju BFMTV. Uprava grada Ansi, smještenog u istočnom delu Francuske, takođe se suočila s pretnjom o postavljenoj bombi, što je dovelo do blokiranja zgrade.

Radio "Frans blu" izvestio je da je mejl adresa s koje su poslate pretnje identična onima u porukama koje su primile administracije drugih pogođenih gradova. Oktobar je doneo porast lažnih bombi i terorističkih pretnji širom Francuske, s desetinama pokrenutih istraga u vezi s tim incidentima.

Niz prijetnji bombama zaredom zadesio je aerodrome širom zemlje, rezultirajući višestrukim evakuacijama. Ovi incidenti dogodili su se istovremeno s uvođenjem režima maksimalne terorističke pretnje u Francuskoj nakon smrtonosnog napada u školi u gradu Arasu.

Situacija i dalje ostaje napeta dok vlasti preduzimaju korake kako bi osigurale sigurnost i istražile pozadinske uzroke ovih pretnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading