I NIJE BILO TAKO LOŠE? Dvojica muškaraca provela tri godine u kineskom zatvoru! Po izlasku na slobodu, DOBILI SU NAJBOLJU MOGUĆU VEST

Autor:

Svet

26.12.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je došlo do pitanja odštete, ovo svakako nisu očekivali da će se dogoditi

I NIJE BILO TAKO LOŠE? Dvojica muškaraca provela tri godine u kineskom zatvoru! Po izlasku na slobodu, DOBILI SU NAJBOLJU MOGUĆU VEST

Foto: zatvor

Kanadska vlada je izrazila spremnost da potpiše pristanak na višemilionsku odštetu dvojici Kanađana, Majklu Spavoru i Majklu Kovrigu koji su skoro tri godine proveli u kineskom zatvoru, objavio je danas kanadski dnevnik "Gloub end mejl" (Globe and Mail) pozivajući se na neimenovani dobro upućen izvor.

List navodi da su pravnici kanadske vlade u pregovorima o odšteti sa ovom dvojicom Kanađana koji su privedeni 2018. godine i nadaju se da će početkom nove godine zaključiti finansijski sporazum sa njima, dodajući da je vlada bila zabrinuta zbog potencijalne tužbe Spavora koja je mogla da stavi u centar pažnje javnosti vladine bezbednosne izveštaje, prenosi Rojters.

Kanadska vlada je ponudila približno po tri miliona kanadskih dolara (2,27 miliona dolara) svakom, ali je Spavorov advokat tražio 10,5 miliona kanadskih dolara navodeći grub nemar zvanične Otave u izveštavanju tokom kanadskih bezbednosnih operacija u Kini, navodi se u izveštaju.

Upućeni izvor iz kanadske vlade potvrdio je za dnevnik da vlada nije spremna da ponudi 10,5 miliona kanadskih dolara Spavoru jer će jednak iznos obeštećenja ponuditi obojici muškaraca.

Od dvojice Kanađana nije bilo moguće odmah dobiti komentar, a i kanadska vlada za sada se nije oglašavala povodom ovih navoda.

Spavor i Kovrig su privedeni u Kini ubrzo nakon što je kanadska policija, po američkoj poternici privela Meng Vandžou, direktorku finansija kineskog giganta telekomunikacione opreme Huavei Tecnologies Co Ltd.

Dvojica Kanađana su puštena iz kineskog zatvora 2021. godine, istog dana kada je i ministarstvo pravde SAD odustalo od zahteva za ekstradiciju Mengove, koja je u međuvremenu vraćena u Kinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading