HOROR KAKAV NIJE VIĐEN, POGINUO 21 MARATONAC! Petorica organizatora već je u ZATVORU, ovaj PROPUST koštao ih je slobode

Autor:

Svet

16.12.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U maju 2021. godine, tokom planinske maratonske trke na 100 kilometara takmičari su se našli na udaru smrtonosne vremenske nepogode sa kišom i snažnim vetrovima

HOROR KAKAV NIJE VIĐEN, POGINUO 21 MARATONAC! Petorica organizatora već je u ZATVORU, ovaj PROPUST koštao ih je slobode

Foto: pixabay.com

Organizatori ultramaratona održanog 2021. godine na severozapadu Kine tokom kojeg je 21 takmičar izgubio žiivot zbog ekstremnih vremenskih uslova, osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne zbog svoje uloge u organizovanju ovog sportskog takmičenja.

Kako je navela agencija Sinhua, pet osoba koje su učestvovale u planiranju događaja osuđeno je na zatvorske kazne u rasponu od tri do pet i po godina od strane suda u gradu Bajinu u provinciji Gansu u kojoj su se dogodile pogibije takmičara, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

U maju 2021. godine, tokom planinske maratonske trke na 100 kilometara takmičari su se našli na udaru smrtonosne vremenske nepogode sa kišom i snažnim vetrovima.

Neki od povređenih, ali preživelih takmičara rekli su odmah posle trke da su uslovi bili nehumani i da za to neko mora da snosi odgovornost.

“Nije moglo ni da se hoda. Ne znam kako smo ostali živi. Ovo je za svaku osudu”, rekao je 2021. posle trke jedan kineski takmičar ne znajući da je čak 21 maratonac stradao.

Jedan zvaničnik je osuđen na četiri godine i 10 meseci za "nepoštovanje dužnosti i podmićivanje", drugi na tri i po godine samo za "nepoštovanje dužnosti", a ostale tri odgovorne osobe na manje zatvorske kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading