OČEKUJE SE -40! Jezivo hladan talas zahvatio Kinu, vlasti uvode VANREDNE mere

Autor:

Svet

15.12.2023

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talas hladnog vremena zahvatio je veći deo Kine, s temperaturama ispod nule, što je primoralo vlasti da zatvore autoputeve ili ograniče saobraćaj u nekoliko provincija, posle više sudara na zaleđenim deonicam puteva.

OČEKUJE SE -40! Jezivo hladan talas zahvatio Kinu, vlasti uvode VANREDNE mere

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ng Han Guan

Prema prognozi kineskog Nacionalnog meteorološkog centra, očekuje se da će temperature pasti ispod minus 40 stepeni Celzijusa u delovima severoistočne provincije Hejlongjang i u regionu Sinđang na severozapadu zemlje, kao i u Unutrašnjoj Mongoliji i provincijama Gansu i Ćinghaj.

Talas hladnoće započeo je početkom nedelje i kreće se od severa Kine prema jugu i očekuje se da temperature padnu još niže tokom vikenda, dok meteorolozi najavljuju kišu i sneg, prenosi Rojters.

Trajekti i neki autobusi privremeno su obustavljeni u Šangaju, gde se preko vikenda očekuju temperature oko minus 6 stepeni.

Peking i provincije Đangsi i Šansi su takođe preduzele mere da bi sačuvale voće i povrće od smrzavanja, javljaju kineski državni mediji.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading