SNEG PARALISAO SLOVENIJU: Snežna oluja izazvala PREKID SAOBRAĆAJA, drveće padalo na dalekovode, domaćinstva ostala bez struje (FOTO)

Autor:

Svet

03.12.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežna oluja je tokom noći i jutros izazvala probleme širom Slovenije. Najviše snega, metar i po, palo je u Kredarici kod Triglava, gde je sada ukupna debljina snežnog pokrivača 180 centimetara.

SNEG PARALISAO SLOVENIJU: Snežna oluja izazvala PREKID SAOBRAĆAJA, drveće padalo na dalekovode, domaćinstva ostala bez struje (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/ FOTO STA/ NAĐA PODOBNIK/bs.

Saobraćaj je delimično obustavljen na pojedinim putevima zbog snega, a deonica autoputa od Primorske do Ljubljane, između Kastelca i Kozine, zatvorena je zbog jake bure.

Velike količine snega pale su u regionima Notranjska i Kočevsko, kao i u delovima centralne Slovenije. Snežni pokrivač nije pao samo u nekim delovima Gorenjske. Prema podacima Uprave za civilnu zaštitu i pomoć, najviše intervencija zabeleženo je u Slovenj Gradecu, potom i u Celju, Ljubljani, Mariboru i Ptuju.

Ukupno 17 vatrogasnih brigada poslato je da ukloni oboreno drveće sa puteva. Jedno drvo je palo na opštinu Slovenjska Bistrica, dok je drveće padalo i na dalekovode, pa su pojedina domaćistva ostala bez električne energije, na potezu između Mežice i Maribora na severoistoku Slovenije.

U glavnom gradu Ljubljani, visina snežnog pokrivača je četiri centimetra.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading