OSUĐEN DUŠAN KOJI JE USMRTIO MLADIĆA NA MOTORU: Mrtav pijan naleteo na nesrećnog momka

Autor:

Hronika

25.12.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dobio i 5 godina zabrane B i C kategorijom vozila nakon što odleži kaznu na koju je osuđen.

OSUĐEN DUŠAN KOJI JE USMRTIO MLADIĆA NA MOTORU: Mrtav pijan naleteo na nesrećnog momka

Foto: pixabay.com

Dušan Stevanović (29) iz sela Kraljevo osuđen je danas u Višem sudu u Nišu prvostepenom presudom na 8 godina i 6 meseci zatvora jer je 7.jula 2022. godine oko 22.30 časova u Ulici Maksima Gorkog izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao Aleksa Rakić (28) iz Aleksinca, prenosi Blic.

On je dobio i 5 godina zabrane B i C kategorijom vozila nakon što odleži kaznu na koju je osuđen.

Optužnicom VJT Niš Stevanović se teretio da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja tako što je kritične večeri, upravljajući putničkim vozilom marke „ford fokus“ iz pravca centra Aleksinca ka selu Glogovica, u stanju teške alkoholisanosti, sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,95 miligrama po mililitru, vozeći brže od dozvoljenih 50 kilometara na čas, naleteo na moped marke „tomos APN“ kojim je upravljao Rakić, nanevši mu teške povrede od kojih je preminuo dva dana kasnije u bolnici. On je optužen da je automobilom prešao na levu stranu kolovoza i naleteo na moped kojm je upravljao Rakić.

-Nakon izlaska iz krivine i pri brzini od 64 kilometara na čas prednjim desnim delom je udario u moped marke „tomos APN“ bez registarskih tablica, kojim je upravljao oštećeni Rakić, pa je telo vozača mopeda nabačeno na automobil i potom odbačeno na čvrstu površinu puta kada su kod oštećenog nastupileteške telesne povrede a 8.jula 2022.godine nastupila smrt usled tih povreda – navodi se u optužnici VJT Niš.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Stevanović bio svestan da prilikom kretanja levom stranom kolovoza u smeru kretanja, nedozvoljenom brzinom u stanju alkoholisanosti, ugrožava bezbendost javnog saobraćaja i dovodi u opasnot život ljudi ali je na to pristao. Kako se navodi u optužnici, Stevanović je više puta osuđivan zbog istovrsnog krivičnog dela počinjenog u stanju alkoholisanosti, prenosi Blic.

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je u završnim rečima kaznu od najmanje devet godina zatvora za Stevanovića dok su advokati porodice nastradalog čoveka predlagali maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora zbog više otežavajućih okolnosti, dok je odbrana predlagala oslobađajuću presudu, ili pak blagu osudu, ukoliko se utvrdi krivica Stevanovića, smatrajući da je nastradali Rakić doprineo nastanku udesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading