ŽIVE OD PLATE DO PLATE, UPADAJU U DUGOVE: Amerikancima će PRESESTI OVAJ BOŽIČ, a evo šta misle o ratu u Izraelu

Autor:

Svet

19.12.2023

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polovina američkih potrošača prema istraživanju Ali banke planira da se dodatno zaduži kako bi pokrili troškove u prazničnoj sezoni

ŽIVE OD PLATE DO PLATE, UPADAJU U DUGOVE: Amerikancima će PRESESTI OVAJ BOŽIČ, a evo šta misle o ratu u Izraelu

Foto: pixabay.com

Većina Amerikanaca, 62 odsto, živi "od plate do plate", pokazalo je novembarsko istraživanje agencije Lending klab (LendingClub), što je isti procenat kao pre godinu dana, uprkos padu inflacije u pomenutom periodu.

Američka Nacionalna federacija maloprodajnih objekata, uprkos tome, očekuje da će praznična potrošnja od 1. novembra do 31. decembra porasti između tri i četiri odsto međugodišnje, na skoro 966,6 milijardi dolara, prenosi CNBC.

Polovina američkih potrošača prema istraživanju Ali banke planira da se dodatno zaduži kako bi pokrili troškove u prazničnoj sezoni.

Stručnjaci upozoravaju da kreditne kartice povećavaju rizik od zaduživanja.

Istraživanje CNBC za avgust je pokazalo da se 74 odsto Amerikanaca nalazi pod stresom zbog finansija.

Amerikanci se nisu mnogo izjašnjavali na temu rata u Izraelu, ali neke od agencija ipak su izašle u drugoj polovini godine sa rezultatima.

Tako više od 65 posto građana SAD sa obe strane obale ne želi da se bave temom rata u Izraelu, dok 58 posto njih veruje da bi rat morao što pre da se završi.

S druge strane manje od 40 posto građana ima poverenje u spoljnu politiku administracije aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading