VLADIMIR ZELENSKI ŠOKIRAO SVET! Zimu proglasio krivcem za katastrofu na frontu!

Autor:

Svet

13.12.2023

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski krivicu za situaciju na frontu pripisao zimi

VLADIMIR ZELENSKI ŠOKIRAO SVET! Zimu proglasio krivcem za katastrofu na frontu!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Vladmir Zelenski izneo je zanimljivu teoriju o tome da zima igra ključnu ulogu u situaciji na frontu.

Na pres konferenciji na samitu država severne Evrope, Zelenski je izjavio da se ne radi o krizi već o zimi, te da se uvek odugovlače operacije, bilo ofanzivne ili odbrambene.

Ova izjava dolazi u vreme kada su američki mediji izvestili da SAD i Ukrajina rade na novoj vojnoj strategiji, sa različitim pristupima u pogledu planiranih akcija.


Novi pristup vojnoj strategiji



Prema informacijama lista "Njujork tajms", Ukrajina insistira na ofanzivi kako bi privukla pažnju svetske javnosti, dok američki savetnici predlažu suzdržaniju opciju fokusiranu na čuvanju postojećih teritorija i nagomilavanju snaga.

Ova razlika u pristupu može imati značajan uticaj na dalji razvoj situacije na frontu, kao i na međunarodne odnose između učesnika u konfliktu.


Ruska perspektiva i katastrofalni gubici



Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu su više puta isticali da je tzv. ukrajinska kontraofanziva doživela krah, te da ukrajinska vojska trpi katastrofalne gubitke. Prema njihovim navodima, gubici se mere stotinama hiljada ljudskih života, što dodatno ukazuje na ozbiljnost situacije na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading