NEVIĐEN HAOS, BARIKADE I DIMNE BOMBE U NARODNOJ SKUPŠTINI ALBANIJE: Opozicija već dve nedelje blokira parlament, Ramu optužuju da je DIKTATOR, a iza svega stoji KORUPCIJA (VIDEO)

Autor:

Svet

20.11.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čim je sednica počela, poslanici opozicije su napravili barikade od stolica i aktivirali dimne bombe

NEVIĐEN HAOS, BARIKADE I DIMNE BOMBE U NARODNOJ SKUPŠTINI ALBANIJE: Opozicija već dve nedelje blokira parlament, Ramu optužuju da je DIKTATOR, a iza svega stoji KORUPCIJA (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube Kosovo online

Novi incidenti su izbili u Skupštini Albanije, gde je budžet za 2024. godinu usvojen u roku od pet minuta glasovima većine. Međutim, sednicu su obeležili poslanici opozicije koji su aktivirali dimne bombe.

Čim je sednica počela, poslanici opozicije su napravili barikade od stolica i aktivirali dimne bombe. Pokušali su da stolicama blokiraju govornicu, ali ih je obezbeđenje zaustavilo, što je rezultiralo sukobom opozicionara Gazmenta Barde i Ramadana Like sa obezbeđenjem.

Sednica je trajala oko 5 minuta, a budžet je izglasan u načelu, pošto nije bilo rasprave, jer je Skupština bila u dimu, a u jednom trenutku je izbio i omanji požar.

Premijer Albanije Edi Rama bio je prisutan na ovoj sednici, ali ju je ubrzo i napustio.

Poslanici opozicije u Albaniji su aktivirali dimne bombe u parlamentu kao protest protiv onoga što oni nazivaju sve autoritarnijom vladavinom vladajućih socijalista. 

 

Sali Beriša, lider jedne grupe u teško podeljenoj Demokratskoj partiji, opisao je tuču u parlamentu kao “privremeni štrajk” i rekao da će demokrate nastaviti sa takvim akcijama.

 

Neredi u parlamentu su počeli pre dve nedelje, dva dana pre nego što su tužioci optužili Berišu iz Demokratske partije za korupciju zbog šeme kupovine zemljišta koja je sada pod pravnom istragom u Tirani. Tužioci u slučaju tvrde da je 79-godišnji Beriša pružio finansijske usluge svom zetu, 50-godišnjem Jamarberu Mallteziju koji je uhapšen zbog optužbi za korupciju i pranje novca.

Beriša tvrdi da su i on i Malltezi nevini, i tvrdi da je slučaj politički motivisan i da je Edi Rama stoji iza toga.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading