LAŽNA MEDICINSKA SESTRA OBJAVILA SNIMAK: Kukala da Hamas sve KRADE iz bolnice i da deca zato umiru, ali DVA DETALJA SU JE RASKRINKALA

Autor:

Svet

19.11.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka na snimku zavapila je da svi zaposleni u bolnici Al-Šifa strahuju da će ostati bez hrane i lekova za decu i ostale bolesnike jer im pripadnici Hamasa sve kradu i nose sebi

LAŽNA MEDICINSKA SESTRA OBJAVILA SNIMAK: Kukala da Hamas sve KRADE iz bolnice i da deca zato umiru, ali DVA DETALJA SU JE RASKRINKALA

Foto: youtube.com/france 24 english

Na društvenim mrežama se tokom vikenda pojavio snimak koji je u kratkom roku postao viralan.

Na njemu je u glavnoj ulozi “medicinska sestra” za koju je brzo ustanovljeno da je lažna, odnosno da je najverovatnije obična Izraelka koja je angažovana za potrebe ratne propaganda protiv Palestine i Hamasa.

Devojka na snimku zavapila je da svi zaposleni u bolnici Al-Šifa strahuju da će ostati bez hrane i lekova za decu i ostale bolesnike jer im pripadnici Hamasa sve kradu i nose sebi.

- Ja sam medicinska sestra koja radi u Al-Šifi. Hamas je preuzeo bolnicu i ukrao je sve naše lekove za decu - rekla je ona u snimku.

Mnogi su, gledajući snimak odmah primetili da “medicinska sestra”, dok govori da ne može da pomogne bolesnom detetu bez morfijuma, na pogrešan način nosi stetoskop.

Pored toga, logo u pozadini snimka ne odgovara onom u stvarnosti, a i vojnici izraelske vojske ušli su još pre tri dana u bolnicu i gotovo su je ispraznili.

Prema informacijama koje su novinari i regionalne zdravstvene organizacije prikupile iz Al-Šife, medicinska sestra sa snimka nije zaposlena u toj bolnici. Štaviše, masovno se tvrdi da se ona verovatno ni ne bavi tim poslom.

Na sve to, utvrđeno je kako je njen arapski naglasak loš i da ne može da izgovori neke arapske glasove. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading