IZRAELSKA VOJSKA OBJAVILA SNIMKE HAMASOVOG TUNELA ISPOD BOLNICE AL-ŠIFA! Pokazali i ulaz u podzemni prolaz, sve raskopano! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

17.11.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su na društvenoj mreži X fotografije i videosnimke za koje kažu da prikazuju Hamasove tunele ispod bolnica u Gazi. Izrael je ranije objavio da su pronašli te tunele.

IZRAELSKA VOJSKA OBJAVILA SNIMKE HAMASOVOG TUNELA ISPOD BOLNICE AL-ŠIFA! Pokazali i ulaz u podzemni prolaz, sve raskopano! (FOTO, VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/IDF

- Unutar bolničkog kompleksa Al-Šifa otkriven je Hamasov teroristički tunel - objavio je IDF uz video koji prikazuje, kako tvrde, ulaz u podzemni prolaz u krugu bolnice u Gazi.

 

 

Vojska je objavila snimak za koji se navodi da se vidi ulaz u tunel na otvorenom prostoru Al Šife, najveće bolnice u Gazi. Na snimku, koji Rojters nije mogao odmah da proveri, vidi se duboka rupa u zemlji, posuta betonom i drvetom i peskom i okružena njima.

 

 

Činilo se da je područje iskopano, a u pozadini se nalazi buldožer. Vojska je saopštila da su njene trupe u bolnici takođe pronašle vozilo sa velikom količinom oružja.

Hamas je u saopštenju kasno u četvrtak rekao da su tvrdnje Pentagona i američkog Stejt departmenta da grupa koristi Al Šifu u vojne svrhe „ponavljanje očigledno lažnog narativa, demonstrirano slabim i smešnim nastupima portparola okupacione vojske“.

Sjedinjene Države su uverene u procenu sopstvenih obaveštajnih agencija o aktivnostima Hamasa u bolnici Al Šifa i neće je ni deliti ni detaljnije, rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi u četvrtak.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading