"BILO DA IH OSTAVE ILI POVEDU, NJIH 700 ĆE UMRETI": Lekari odbijaju da se evakuišu iz bolnice u Gazi, strahuju za živote pacijenata

Autor: Tanjug

Svet

13.11.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije danas, IDF je saopštio da je ponovo otvoren bezbedan prolaz za stanovnike severne Gaze.

"BILO DA IH OSTAVE ILI POVEDU, NJIH 700 ĆE UMRETI": Lekari odbijaju da se evakuišu iz bolnice u Gazi, strahuju za živote pacijenata

Foto: Printscreen/Twitter

Lekari u bolnici Al Šifa u severnoj Gazi odbili su nalog za obaveznu evakuaciju bolnice od Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), jer se plaše da će oko 700 rizičnih pacijenata umreti ako ih ostave, izjavio je danas generalni direktor Ministarstva zdravlja u Gazi Munir Al-Burš.

- Problem nisu lekari, već pacijenti. A ako ih ostave, oni će umreti, a ako budu prebačeni umreće na putu, to je problem, govorimo o 700 pacijenata. Do sada nije bilo odgovora lekara, ali neki od raseljenih lica i porodica su već otišli - rekao je Al-Burš, prenosi Si-En-En.

On je dodao da naredba za evakuaciju nije koordinisana ni sa jednom međunarodnom humanitarnom agencijom, kao što je Međunarodni crveni krst, kao i da nedostatak koordinacije izaziva zabrinutost za bezbednost i izvodljivost prebacivanja tako velikog broja pacijenata, od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

Ranije danas, IDF je saopštio da je ponovo otvoren bezbedan prolaz za stanovnike severne Gaze

U nedelju je Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio da ne može da potvrdi bilo kakvu evakuaciju iz bolnice Al-Šifa u severnoj Gazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading