"ONAJ KO OSEĆA KRIVICU, NE MOŽE PRIČATI SLOBODNO"! Erdogan žestoko spustio Olafu Šolcu i zatražio da se ispita ima je Izrael NUKLEARNO ORUŽJE!

Autor:

Svet

18.11.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom posete Nemačkoj, Erdogan je sugerisao da je Berlin pristrasan u korist Izraela zbog osećaja krivice zbog holokausta.

"ONAJ KO OSEĆA KRIVICU, NE MOŽE PRIČATI SLOBODNO"! Erdogan žestoko spustio Olafu Šolcu i zatražio da se ispita ima je Izrael NUKLEARNO ORUŽJE!

Foto: Profimedia

Turska će se angažovati na obnovi infrastrukture, bolnica i škola u Gazi ukoliko se postigne primirje. To je izjavio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, u subotu, dok je bio u poseti Nemačkoj.

On je takođe pozvao na nuklearne inspekcije Izraela, naglašavajući da Turska nema osećaj krivice prema Jevrejima kao što je to slučaj sa Nemačkom.


- Ako se postigne prekid vatre, mi ćemo se potruditi da nadoknadimo štetu koju je Izrael prouzrokovao -  izjavio je Erdogan novinarima u avionu na putu iz Berlina. - Obnovićemo oštećenu infrastrukturu, škole, bolnice i vodovodnu i energetsku mrežu u Gazi.

Erdogan je ranije ovog meseca pozvao izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da otkrije da li Izrael poseduje nuklearno oružje, a u subotu je ponovo pozvao na nuklearne inspekcije.

- Mi, kao Turska, pozivamo na to. Izraelsko nuklearno oružje mora biti temeljito pregledano pre nego što bude kasno - naglasio je Erdogan.


Predsednik Turske je takođe otkrio da su ga porodice talaca koji su oteti od strane Hamasa kontaktirale pismima i zatražile njegovu intervenciju. Turska obaveštajna agencija trenutno istražuje ovu situaciju.

Tokom posete Nemačkoj, Erdogan je sugerisao da je Berlin pristrasan u korist Izraela zbog osećaja krivice zbog holokausta.

- Oni koji osećaju da nešto duguju Izraelu ne mogu govoriti slobodno. Mi nismo prošli kroz proces holokausta, nemamo takvu situaciju jer je naše poštivanje čovečanstva drugačije.

Međutim, nemački kancelar Olaf Šolc je odgovorio da Nemačka samo podržava pravo Izraela da se brani.

- U našoj zemlji nema mesta za antisemitizam, bez obzira na to da li je politički ili verski motivisan - izjavio je Šolc na zajedničkoj konferenciji za medije sa Erdoganom.

Neki od najzanimljivijih detalja koji su se izdvojili u ovom sukobu su Erdoganovi pozivi na nuklearne inspekcije Izraela i njegove izjave o holokaustu i odnosu Turske prema Jevrejima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading