SRAM VAS BILO! Poznati glumac upozorio TikTok i poslao snažnu poruku za Izrael i Hamas

Autor:

Svet

17.11.2023

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima jevrejskih nevladinih organizacija, u poslednjih mesec dana antisemitski sadržaj je porastao za više od 919 procenata na društvenoj mreži X i za 28 odsto na Fejsbuku

SRAM VAS BILO! Poznati glumac upozorio TikTok i poslao snažnu poruku za Izrael i Hamas

Foto: Youtube/ BBC America

Glumac Saša Baron Koen poručio je na sastanku sa čelnicima TikToka da se na toj platformi stvara "najveći antisemitski pokret od nacista".

Prema pisanju Njujork tajmsa, onlajn sastanku u sredu uveče, koji je trajao oko sat i po vremena, prisustvovalo je tridesetak TikTokera i poznatih ličnosti, dok su društvenu mrežu predstavljali direktori u kompaniji, Adam Preser i Set Melnik.

Jevrejske poznate ličnosti predvodili su glumci Saša Baron Koen, Debra Mesing i Ejmi Šumer.

- Ono što se dešava na TikToku je stvaranje najvećeg antisemitskog pokreta od nacista. Sram vas bilo - poručio je Koen, navodi se u transkriptu sastanka u koji je američki list imao uvid.

Preser je, odgovarajući glumcu, priznao da "očigledno ima istine u tome što Saša kaže".

Islamofobični i antisemitski govor mržnje u porastu je na mnogim platformama otkako je izbio rat između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas 7. oktobra, navodi Njujork tajms.

Prema podacima jevrejskih nevladinih organizacija, u poslednjih mesec dana antisemitski sadržaj je porastao za više od 919 procenata na društvenoj mreži X i za 28 odsto na Fejsbuku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading