MISTERIOZNA SMRT BIVŠEG KOMANDANTA RUSKIH VAZDUHOPLOVNIH SNAGA: Kritikovao Putina zbog stanja vojske, on i ženapronađeni MRTVI posle nedelju dana

Autor:

Svet

16.11.2023

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši komandant ruske protivvazdušne odbrane, general-potpukovnik Vladimir Sviridov (68), pronađen je mrtav u svojoj kući u selu Adžijevski u Stavropoljskom kraju na jugu Rusije, zajedno sa svojom suprugom Tatjanom (72).

MISTERIOZNA SMRT BIVŠEG KOMANDANTA RUSKIH VAZDUHOPLOVNIH SNAGA: Kritikovao Putina zbog stanja vojske, on i ženapronađeni MRTVI posle nedelju dana

Foto: Tanjujg/ap

Njihova tela su bila mrtva oko nedelju dana pre nego što su pronađena, a ruske vlasti još uvek nisu utvrdile uzrok smrti.

Sviridov je bio visoko odlikovani vojni pilot i zaslužni pilot Rusije, koji je komandovao 6. armijom ruskog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane od 2005. do 2009. godine. U svojoj karijeri je dobio orden Crvene zvezde i medalju, a bio je i vojni pilot snajperista.

Međutim, Sviridov je svojim oštrim kritikama ruskih oružanih snaga privukao pažnju javnosti. U više navrata je javno kritikovao predsednika Vladimira Putina zbog stanja u ruskom vazduhoplovstvu, nazivajući ga "trećerazrednim". Takođe je istakao da najviši oficiri napuštaju oružane snage zbog loših plata i uslova, a da vojska mora da se oslanja na nedovoljno obučene oficire zbog nedostatka boljih kandidata.

 

 


Sviridov je direktno uputio poruku Putinu, pozivajući ga da stvori normalne uslove za život za mlade oficire i sve vojnike, kako bi mogli da obavljaju svoje dužnosti. Takođe je naglasio da je neophodno da se mladi oficiri adekvatno obuče kako bi mogli da odgovore na izazove u svojoj službi.

Ova tragična smrt bivšeg komandanta ruske protivvazdušne odbrane ne samo da je šokirala javnost, već je i podstakla spekulacije o mogućem političkom pozadini ovog događaja. Ostaje da se vidi da li će istraga ove smrti doneti nove informacije i da li će se otkriti šta se tačno dogodilo sa generalom Sviridovim i njegovom suprugom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading