TRAGOVI METAKA I ČAURE PRONAĐENI NAKON PUCNJAVE! Jeziv napad na školu u Kanadi: Cilj je zastrašivanje Jevreja!

Autor:

Svet

12.11.2023

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći put za manje od nedelju je pucano na jevrejsku školu u Kanadi.

TRAGOVI METAKA I ČAURE PRONAĐENI  NAKON PUCNJAVE! Jeziv napad na školu u Kanadi: Cilj je zastrašivanje Jevreja!

Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Ponovo je pucano na jevrejsku školu u Montrealu, što je treći put za manje od nedelju dana da je škola u navedenom gradu pogođena usred pojačanih tenzija zbog sukoba između Izraela i Gaze, saopštila je policija, prema lokalnim medija.

Niko nije povređen, ali je oštećena fasada "Ješive Gedole" u Montrealu. Tragovi metaka i čaure pronađeni su nakon što su stanovnici čuli pucnjavu rano u nedelju, izvestio je "Si-Bi-Es Njuz" u Kanadi.

Ali su još dodatne dve škole u Montrealu prijavile da su u četvrtak ujutro pronašle rupu od metka na svojim ulaznim vratima, javili su lokalni mediji. Nije jasno da li su incidenti u jevrejskim školama na zapadnom kraju grada povezani.

"Pucnjava ima cilj da zastraši Jevreje"

Majer Fejg, član Saveta hasidskih Jevreja Kvebeka, kaže da pucanje u škole ima za cilj da zastraši jevrejsko stanovništvo u gradu, prenela je ranije novinska agencija, prenosi Alo.

Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Kanadska policija

U Torontu u Kanadi, policija je prijavila da su zločini iz mržnje protiv Jevreja i muslimana više nego udvostručili broj za celu 2022. godinu za samo tri nedelje od početnog napada Hamasa 7. oktobra, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading