EVO KAKO SU IZRAELCI UNIŠTAVALI HAMASOVE TUNELE! Pronašli 130 tunelskih okana ispod Gaze! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.11.2023

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sredu je izraelska vojska objavila da je eliminisala poznatu mrežu tunela Hamas-a, koja se prostire stotinama kilometara ispod pojasa Gaze. Navodno su vazdušni udari uništili ključnog proizvođača oružja za ovu terorističku organizaciju.

EVO KAKO SU IZRAELCI UNIŠTAVALI HAMASOVE TUNELE! Pronašli 130 tunelskih okana ispod Gaze! (VIDEO)

Foto: Profiemdia

Borbeni inženjeri, kako navodi saopštenje Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), uništili su više od 130 tunelskih okana ispod pojasa Gaze. Njihova misija obuhvata uništavanje neprijateljskog oružja, kao i pronalaženje, otkrivanje i detoniranje tunelskih šahtova.

U isto vreme, izraelska vojska je objavila da je Hamasov proizvođač oružja Mahsein Abu Zina ubijen u nadzemnom bombardovanju. Takođe, vojnici Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) su otkrili strukturu s više baterija za automobile pored nekoliko ulaza u tunele, koje smatraju korišćenim za napajanje sistema za filtriranje vazduha unutar tunela.

Izraelski vojnici su takođe zauzeli Hamasov kamp za obuku u severnoj Gazi, napisao je portparol ID Danijel Hagari na platformi X.

Unutar kampa nalazilo se nekoliko ulaza u tunele, svi su sada uništeni. Takođe, vojnici su pronašli lokaciju gde su operativci Hamasa planirali izvesti napad.

Hagari je delio video zapise rušenja tunela. Na jednom od snimaka, tunel se nalazi blizu škole pod upravom UNRWA, organizacije koja se specifično bavi palestinskim izbeglicama, prikazuje se tamni, crni oblak dima kako se uzdiže u vazduh.

 

 

Pripadnici 551. brigade IDF-a srušili su tunel koji se nalazio u severnoj Gazi, javlja Njujork post.

Misija IDF-a da eliminiše sve Hamasove tunele naišla je na jak otpor Hamasovih boraca, a izraelski zvaničnici su rekli da su najmanje 33 izraelska vojnika ubijena.

U međuvremenu, pregovori uz posredovanje Katara su u toku, dok zvaničnici rade na obezbeđivanju oslobađanja 10 do 15 talaca koje je zarobio Hamas, u zamenu za 48-časovnu humanitarnu pauzu u Gazi.

Katar, gde se nalazi mnogo lidera Hamasa, predvodi posredničke napore od 7. oktobra, kada je ova teroristička grupa iznenada napala Izrael, prouzrokujući smrt 1.400 ljudi, pretežno civila, kao i stotina mladih koji su prisustvovali otvorenom muzičkom festivalu.

Pregovori uz posredovanje Katara takođe se usklađuju sa Sjedinjenim Državama, prema neimenovanom izvoru koji je Rojtersu rekao da bi humanitarna pauza omogućila Hamasu oslobađanje talaca.

Očekuje se da će tokom sledeće nedelje doći do prekida vatre od 24 do 48 sati ili ograničenja glavne zone operacija u zamenu za oslobađanje talaca, prema izvoru iz egipatskih bezbednosnih krugova citiranom od strane Rojtersa.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading