MEĐU TAOCIMA KOJE DRŽI HAMAS ROĐAK MARKA ĐURIĆA! ''Nedostaje nam strašno''

Autor:

Vesti

10.11.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukazao je da „strašni napad na Izrael i jevrejski narod koji se desio na kibuc Simčat Tora ima globalne implikacije“.

MEĐU TAOCIMA KOJE DRŽI HAMAS ROĐAK MARKA ĐURIĆA! ''Nedostaje nam strašno''

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić rekao je da je među taocima koje drži Hamas i njegov rođak Alon Ohel, 23-godišnjak koji ima izraelsko i srpsko državljanstvo.

- Napad na Izrael je veoma lična stvar za moju porodicu. Imam mnogo rođaka i dragih prijatelja u Izraelu. Mog rođaka, Alona Ohela, 23-godišnjaka, koji ima dvojno izraelsko-srpsko državljanstvo, i sa kojim delim pradedu iz Novog Sada, po majčinoj strani, oteli su 7. oktobra teroristi. Od tada, zajedno sa celom porodicom i dobrim ljudima koji su spremni da pomognu, uključujući i srpsku i izraelsku vladu, radimo 24/7 da ga vratimo. Alon je daroviti mladi pijanista, ogromnog talenta i čiste duše, naširoko poznat po pomaganju drugima. Prema očevicima, on je pokušao da pomogne svojim prijateljima na muzičkom festivalu, rizikujući život tokom napada. On je, takođe, hrabar čovek, i verujemo da čini isto, pomaže drugima, gde god da je. Nedostaje nam strašno i želimo da se vrati odmah - rekao je Đurić u intervjuu za Jerusalim post.

Ukazao je da „strašni napad na Izrael i jevrejski narod koji se desio na kibuc Simčat Tora ima globalne implikacije“.

- Sada, više nego ikad, svet treba da ostane ujedinjen, kako bi zaustavio svaki oblik nasilja, svuda - poručio je Đurić i oštro osudio Hamasov teroristički napad.

Dodao je da je pradeda njegovog rođaka Alona Zeev Aškenazi iz grada Novog Sada.

- Tamo je bio aktivan kao član Hašomer Hacair i drugih jevrejskih organizacija. Kao mladić, vođen cionističkim idejama, napustio je Novi Sad i uputio se u Svetu zemlju u martu 1941. godine. Ostatak porodice, uključujući i moju baku Miru Šenberg, ostao je. To se desilo svega mesec dana pre invazije nacističke Nemačke na Jugoslaviju - priča Đurić.

Navodi da je Zeev stigao u Svetu zemlju, i zajedno sa hiljadama drugih iz Srbije, učestvovao u osnivanju države Izrael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading