UKRAJINA POGODILA RUSKE BRODOVE NA KRIMU: Koristili bespilotne letelice, pa objavili i SNIMAK (VIDEO)

Autor:

Svet

10.11.2023

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je snimak koji, prema njihovim tvrdnjama, predstavlja napad na ruske brodove na Krimu sinoć.

UKRAJINA POGODILA RUSKE BRODOVE NA KRIMU: Koristili bespilotne letelice, pa objavili i SNIMAK (VIDEO)

Foto: X/Defense of Ukraine

Naime, na Tviteru je objavljeno da su dva ruska mala desantna broda pogođena bespilotnim plovilima. Prema rečima Ukrajinaca, na brodovima su se, pored posade, nalazila i oklopna vozila koja su korišćena za protivvazdušnu odbranu u Crnom moru. Takođe, navodi se da su okupatori koristili protivvazdušne raketne sisteme Tor-M2.

Iako ruska strana nije potvrdila ovaj napad, ruski vojni blogeri su tokom dana pisali o ovom incidentu. Međutim, još uvek nije poznato kolika je šteta na brodovima niti da li ima žrtava.

 

 


Ovakav napad na ruske brodove na Krimu predstavlja novi razvoj situacije u već napetoj situaciji između Ukrajine i Rusije. Podsetimo, od 2014. godine, Krim se nalazi u sastavu Rusije, ali Ukrajina i dalje smatra ovaj poluostrvo svojim teritorijom.

Interesantno je da se ovaj incident desio u isto vreme kada je u toku napetost između Izraela i Hamasa na Bliskom istoku. Ova dva događaja mogu se povezati sa Putinovom posetom Kazahstanu, gde je ruski predsednik doživeo nešto što još nikada nije - odbijanje od strane kazahstanskih zvaničnika da se pridruže njegovoj inicijativi za stvaranje Evroazijske unije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading