POKUŠALI DA IH UBIJU! Članovi biračkih odbora u kovertama dobili DROGU 50 PUTA JAČU OD HEROINA!

Autor:

Svet

10.11.2023

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država će ovaj slučaj tretirati kao terorizam

POKUŠALI DA IH UBIJU! Članovi biračkih odbora u kovertama dobili DROGU 50 PUTA JAČU OD HEROINA!

Foto: Tanjug/AP

Veliki skandal u SAD – policija i FBI istražuju slučaj pokušaja ubistva nekoliko članova biračkih odbora koji su u svojim kovertama dobili fentanil i druge hemijske supstance i do 50 puta jače od heroina.

Članovi biračkih odbora dobili su ovakve koverte u najmanje tri američke savezne države, Džordžiji, Oregonu i Vašingtonu, prenosi Tanjug.

Među onima koji su dobili pisma su i članovi odbora iz okruga Fulton u Džordžiji, koji uključuje Atlantu i smatra se jednom od najvećih glasačkih jedinica u državi koja može odlučiti izbore.

Sekretar te savezne države, republikanac Bred Rafensperger, rekao je da su u biračke odbore poslate doze leka koji tretira simptome predoziranja – naloksona, kao mera opreza.

- Ovo je domaći terorizam i moraju ga osuditi svi zvaničnici i oni koji žele to da budu - rekao je on.

Vlasti u okrugu Lejn u Oregonu istražuju ko je slao pisma sa sumnjivim supstancama u sredu.

Niko od članova odbora koji su došli u kontakt s kovertama nije imao nikakve negativne posledice po zdravlje, rekla je Devon Ašbridž, portparloka izbornog okruga Lejn.

Nadležni u državi Vašington objavili su da su četiri glasačka mesta evakuisana u sredu zbog pretnji što je odložilo brojanje glasova.

Članovi biračkih odbora u okruzima oko Sijetla takođe su dobili pisma sa sumnjivim supstancama, među kojima je bio i fentanil.

Fentanil je droga koja je 50 puta jača od heroina i prouzrokovala je do sada neviđen broj umrlih od predoziranja u SAD. Pokazalo se da je rizik od umiranja kada su doze male veoma nizak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading