ČUVENI GLUMAC HOĆE DA BUDE PREDSEDNIK: Isplivali svi detalji kandidature!

Autor: P. R.

Zabava

26.10.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplivali svi detalji kandidature, kaže da će biti izvrstan predsednik!

ČUVENI GLUMAC HOĆE DA BUDE PREDSEDNIK: Isplivali svi detalji kandidature!

Foto: Tanjug/AP

Legendarni glumac i bivši guverner Kalifornije, Arnold Švarceneger, veruje da bi bio fantastičan američki predsednik. Iako nije mogao da se kandiduje za najvišu funkciju u zemlji zbog tamošnjeg Ustava, Švarceneger je izrazio svoju ambiciju i samopouzdanje u obavljanju ove uloge.

Rođen u Austriji, Švarceneger je postao ikona Holivuda i jedan od najpoznatijih akcionih junaka svih vremena. Međutim, njegova karijera je dobila politički zaokret kada je 2003. godine odlučio da se kandiduje za guvernera Kalifornije. Ovo je bio iznenađujući potez, jer je Švarceneger bio potpuni politički novajlija. Ipak, uprkos nedostatku iskustva, uspeo je da osvoji srca američkog naroda i pobedi na izborima sa 1,3 miliona glasova više od svog najbližeg rivala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Arnold Švarceneger

Švarceneger je tako postao drugi čovek rođen u inostranstvu koji je vodio državu Kaliforniju. Ovaj podvig privukao je pažnju i postavio pitanje da li bi mogao da ide dalje u politici i postane predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Iako je to fizički nemoguće zbog ustavnih ograničenja, Švarceneger je izrazio svoje ambicije i samouverenost u obavljanju ove visoke funkcije.


- Osećam da bih bio izvrstan predsednik. Ali osećam da je, u isto vreme, sve što sam postigao bilo zahvaljujući Americi. Amerika mi je dala toliko prilika i američki narod je bio tako srdačan i jednostavno su me primili raširenih ruku. Niko me nije sprečio u uspehu. Dakle, jedina stvar koju ne mogu učiniti je kandidovati se za predsednika, neću se žaliti na to - istakao je čuveni glumac u jednom interevjuu, a ova njegova izazvala je veliku pažnju i rasprave o njegovim političkim ambicijama.
Republika

Foto: Instagram/ schwarzenegger

Arnold Švarceneger

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading