BUKA JE BILA UŽASNA, PUTNICIMA JE SRCE HTELO DA ISKOČI: Avion poleteo preko okeana BEZ DVA PROZORA!

Autor:

Svet

10.11.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko od osoblja nije u avionu primetio da u zadnjem njegovom delu nedostaju prozori

BUKA JE BILA UŽASNA, PUTNICIMA JE SRCE HTELO DA ISKOČI: Avion poleteo preko okeana BEZ DVA PROZORA!

Foto: pixabay.com

Avion Airbus A321 poleteo je početkom oktobra sa londonskog aerodroma Stansted sa četiri oštećena prozorska stakla, uključujući dva koja su nedostajala, saopštili su britanski istražitelji avionskih nesreća.

Devet putnika i 11 članova posade nalazilo se u avionu koji je 4. oktobra kretao ka međunarodnom aerodromu Orlando na Floridi, kada je nakon poletanja otkrivena šteta, navodno prouzrokovana snažnim svetlima korišćenim tokom snimanja događaja prethodnog dana.

Avion je dostigao visinu od najmanje 4.000 metara u trenutku kada se okrenuo!

Videvši šta se dešava, pilot se brzo okrenuo i bezbedno spustio avion na pistu u Londonu.

U izveštaju objavljenom 4. Novembra detaljno se navodi incident uz napomenu da je mogao da rezultira "ozbiljnijim posledicama" da je integritet prozora bio izgubljen pri većem diferencijalnom pritisku.

U njemu se opisuje kako su putnici primetili da je avion izgledao "bučniji i hladniji nego što su navikli" nakon poletanja na aerodromu Stansted.

Kako je avion nastavio da se penje i znaci za pojaseve su isključeni, šef tereta, koji je takođe primetio povećanu buku u kabini, krenuo je prema zadnjem delu aviona i uočio prozor kabine na levoj strani aviona koji se "ljuljao u protoku vazduha".

Buku u kabini opisao je kao "dovoljno glasnu da vam ošteti sluh" i obavestio je posadu o tome te otišao u pilotsku kabinu da obavesti pilota.

Kabinsko osoblje reklo je putnicima da ostanu na svojim sedištima i da budu vezani pojasevima, te ih je podsetilo na upotrebu maski za kiseonik ako to postane neophodno.

Putnici su, iako vidno nervozni i uplašeni ostali mirni do sletanja u Londonu.

Nakon što su se putnici iskrcali, a avion parkiran, posada je pregledala avion i ustanovila da nedostaju dva prozorska stakla u kabini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading