NAJMASOVNIJA OTMICA U ISTORIJI AMERIKE: Čovek koji je žive zakopao 26 dece i vozača autobusa biće pušten na slobodu posle 45 godina iza rešetaka!

Autor:

Svet

04.11.2023

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žrtve otmice iz 1976. godine, kada je Frederik Njuman Vuds oteo 26 dece i vozača autobusa, i sve ih zakopao žive, ponovo su uznemirene i bijesne. Nakon više od četiri decenije od ovog užasnog zločina, Vuds će biti pušten na slobodu.

NAJMASOVNIJA OTMICA U ISTORIJI AMERIKE: Čovek koji je žive zakopao 26 dece i vozača autobusa biće pušten na slobodu posle 45 godina iza rešetaka!

Foto: youtune/printscreen/CBS Mornings

Vuds je bio "inspirisan" filmom "Prljavi Hari" sa Klintom Istvudom u glavnoj ulozi, i osmislio je plan kidnapovanja zajedno sa dvojicom poznanika. Oteli su školski autobus pun dece s namerom da traže pet miliona dolara od njihovih porodica.

Potom su ih zatvorili u teretni kamion i zakopali ga u kamenolomu. Deca, od kojih su najmlađa imala samo pet godina, oteta su dok su se vraćala sa plivanja na bazenu Čaučila u blizini San Franciska.


Ovaj zločin šokirao je javnost i ostao upamćen kao jedan od najjezivijih slučajeva kidnapovanja u istoriji Amerike. Presreo ih je kombi, a potom su trojica napadača izašla naoružana. Jedan je seo za volan autobusa i svi su se odvezli do kamenoloma udaljenog 11 sati. Tamo ih je dočekao jeziv prizor - prisiljeni su da se merdevinama spuste u već zakopani teretni kamion, gde su bile ostavljene male količine vode i hrane.

Deca i vozač su se svojim nadljudskim naporima uspela da se izbave iz kamiona i pobegnu. Nakon toga su alarmirali policiju koja je ubrzo utvrdila da je sin vlasnika kamenoloma umešan u ovaj užasni zločin. Braća Ričard i Džejms Šonfild, koji su bili pomagači Vudsu, već su pušteni iz zatvora zbog dobrog vladanja.

Vudsu je do sada 17 puta odbijano puštanje na uslovnu slobodu, ali sada je objavljeno da će biti pušten na slobodu početkom sledeće godine. Ovo je izazvalo veliko nezadovoljstvo i strah kod roditelja dece koja su bila žrtve ovog užasnog zločina.

Iz vlasti nisu objavili tačan datum njegovog izlaska iz zatvora iz bezbednosnih razloga. U međuvremenu, Vuds je izneo svoju odbranu da je bio pod uticajem droge i alkohola kada je izveo otmicu, ali to nije umanjilo njegovu odgovornost za ovaj užasni zločin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading