UBIJENI ZAGRLJENI U KREVETU! Devetočlana porodica izrešetana na spavanju u Ukrajini!

Autor:

Svet

31.10.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska porodica ubijena je na spavanju, a pronađeni su mrtvi i zagrljeni u svom domu.

UBIJENI ZAGRLJENI U KREVETU! Devetočlana porodica izrešetana na spavanju u Ukrajini!

Foto: FACEBOOK/UKRAINIAN DONETSK REGION PROSECUTOR'S OFFICE

U gradu Volnovaha na istoku Ukrajine, delu koji je okupiran od strane Rusije, pronađena je ubijena devetočlana porodica, uključujući dvoje male dece, a ovo ubistvo je pokrenulo istragu kako u Ukrajini, tako i u Rusiji.

Slike ukrajinskog tužilaštva u Donjeckoj oblasti prikazuju užasnu scenu ubistva više članova porodica upucanih dok su u svojim krevetima, zagrljeni, a na zidovima su vidljivi tragovi krvi.

Kako Ukrajina navodi, porodicu su ubije ruske okupacione snage nakon svađe, dok ruske vlasti tvrde da su dva ruska vojnika uhapšena zbog ubistva.

Volnovaha je okupirana od strane ruskih snaga od marta 2022. nakon invazije Moskve mesec dana ranije.

Tužilaštvo ukrajinske oblasti u Donjecku saopštilo je da su naoružani ljudi u vojnoj uniformi zahtevali da porodica koja tamo živi napusti kuću kako bi se smestila jedinica ruske vojske ranije ovog meseca. Vlasnik kuće je odbio da sa porodicom ode iz doma, a "napadači su pretili članovima njegove porodice fizičkim nasiljem i otišli", saopštila je kancelarija u ponedeljak, prema preliminarnim informacijama, prenosi CNN.

Republika

Foto: FACEBOOK/UKRAINIAN DONETSK REGION PROSECUTOR'S OFFICE

Ubijena ukrajinska porodica

Nekoliko dana kasnije, napadači su se vratili i "ustrelili svih devet članova porodice, koji su u to vreme već spavali", saopštilo je ukrajinsko tužilaštvo.

- Pokrenuta je pretkrivična istraga u krivičnom postupku zbog kršenja zakona i običaja ratovanja - navodi se u saopštenju.

Ruski istražitelji saopštili su da su dvojica ruskih vojnika privedena u ponedeljak u vezi sa ubistvom devet osoba u Volnovahi. Osumnjičeni ruski vojnici su sa Dalekog istoka i služe po ugovoru, navodi se u saopštenju Istražnog komiteta Ruske Federacije za takozvanu Donjecku Narodnu Republiku.

- Pokrenuta je istraga u vezi sa ubistvom devetoro stanovnika grada Volnovaha, uključujući dvoje dece, čija su tela pronađena u prostorijama privatne stambene kuće sa ranama od vatrenog oružja 28. oktobra - saopštio je komitet.

Ruski istražitelji rekli su da je prvobitna procena "motiva zločina bio sukob na domaćoj osnovi".

- Osumnjičeni su privedeni u istražno odeljenje, sa njima se sprovode istražne i procesne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti incidenta, kao i objedinjavanje dokazne baze - saopšteno je iz Odbora.

Podsetimo, ruske snage su pojačale ofanzivu na istoku Ukrajine. Ukrajina je takođe naredila obaveznu evakuaciju civila, posebno dece u oblastima blizu linija fronta na istoku i jugu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading