RUSKI DRON POGODIO RUMUNIJU: Ogroman krater u zemlji nakon najnovijeg napada na Ukrajinu! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

12.10.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U blizini granice sa Ukrajinom otkriven je krater koji su napravili dronovi.

RUSKI DRON POGODIO RUMUNIJU: Ogroman krater u zemlji nakon najnovijeg napada na Ukrajinu! (FOTO/VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Rumunsko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je otkriven krater koji su napravili dronovi u blizini granice sa Ukrajinom nakon ruskih napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu.

Naveli su da je došlo do "moguće eksplozije pri udaru", te da su preduzete mere za obezbeđenje tog područja i da će rumunske snage nastaviti da nadgledaju vazdušni prostor, prenosi Rojters.

- Rumunsko Ministarstvo odbrane je objavilo da je drugi ruski dron pogodio njihovu teritoriju prošle noći - rekao je "Višegrad 24" na platformi "X" (Tviter).

 

 

Navodi se i da su ruski dronovi gađali mete u ukrajinskom gradu Izmailu, ali da je jedna bespilotna letelica prešla preko Dunava i pogodila Plauru, naselje u Rumuniji u okrugu Tulća u opštini Čatalkioj.

- Ministarstvo odbrane najoštrije osuđuje napade Ruske Federacije na objekte i elemente civilne infrastrukture u ukrajinskim lukama na Dunavu - navedeno je u saopštenju.

Inače, nakon povlačenja iz sporazuma o žitu 17. jula, Moskva je počela da gađa ukrajinske luke i skladišta duž Dunava na granici sa Rumunijom. Rumunska vlada je od tada prijavila izolovane incidente pada delova dronova na teritoriju Rumunije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading