DRUGI DAN POTRAGE ZA MASOVNIM UBICOM IZ MEJNA: Traže ga stotine policajaca i 80 agenata FBI, vrše se pretresi po kućama

Autor:

Svet

27.10.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za rezervistom američke vojske Robertom Kardom, osumnjičenim da je ubio 18 i ranio 13 ljudi u masovnoj pucnjavi u Mejnu, ušla je u drugi dan.

DRUGI DAN POTRAGE ZA MASOVNIM UBICOM IZ MEJNA: Traže ga stotine policajaca i 80 agenata FBI, vrše se pretresi po kućama

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP/Derek Davis/Portland Press Herald via AP

Policija je saopštila da je Kard naoružan i opasan i zatražila od građana da zbog bezbednosti ne napuštaju svoje kuće. Policijski timovi su sinoć izvršili pretres poslednje poznate adrese u Boudinu povezane sa Kardom, rečeno je za CNN u policiji. Nakon nekoliko sati policijci su napustili to mesto, a nije poznato šta je policiju podstaklo da izvrši ovaj pretres.

Portparol Odeljenja za javnu bezbednost Mejna saopštio je da su policajci "jednostavno obavljali svoju dužnost tako što su pratili svaki trag u pokušaju da lociraju i uhapse Karda".

Policija je saopštila da je sprovela nekoliko pretresa.

Kako je na konferenciji za novinare rekao senator iz Mejna, savezne države u kojoj se nalazi Luiston za ubicom traga najmanje 80 agenata FBI, pored osoblja raznih drugih agencija, uključujući i obalsku stražu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ričard Godard, koji živi na putu gde je izvršena pretraga, poznaje porodicu Kard.

Robert Kard, koji je četiri godine mlađi, dobro poznaje teren, rekao je Godard.

„Ovo je njegovo tlo. Ovde je odrastao“, rekao je. „On zna svaku ivicu iza koje se može sakriti, svaki žbun."

Obraćajući se porodicama žrtava, senator iz Mejna je priznao da "nijedna reč ne može u potpunosti ublažiti šok, bol i opravdani bes".

U međuvremenu, nekoliko škola i koledža u južnom Mejnu objavilo je da će biti zatvoreno jer se nastavlja potraga za Kardom, koji je inače ubio najmanje 18 ljudi, a ranio 13.

Najmanje 18 osoba je ubijeno, a 13 ranjeno u pucnjavi u Luistonu u saveznoj američkoj državi Mejn, saopštila je juče guvernerka Dženet Mils. Škole u Luistonu i drugim okruzima juče nisu radile, a mnoge škole i danas su zatvorene. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading