IZRAELCI IZVELI ČUDNU TAKTIKU, OČI SVETA UPRTE U NJIH! Ispred muzeja u Tel Avivu postavljeno 200 PRAZNIH stolica, njihova SIMBOLIKA ledi krv u žilama! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.10.2023

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stolu se nalazi i flašica za bebe.

IZRAELCI IZVELI ČUDNU TAKTIKU, OČI SVETA UPRTE U NJIH! Ispred muzeja u Tel Avivu postavljeno 200 PRAZNIH stolica, njihova SIMBOLIKA ledi krv u žilama! (VIDEO)

Foto: Gili Yaari / Zuma Press / Profimedia

Oko 200 praznih stolica raspoređeno je duž platoa ispred muzeja u Tel Avivu. One simbolizuju ljude koje je pre dve nedelje kidnapovao Hamas i zatvorio u Gazi.

Ovo je dobro poznata taktika koju Jevreji koriste od 1960-ih kako bi skrenuli pažnju sveta na pripadnike svoje zajednice koji su kidnapovani ili zatočeni, prenosi Tajms of Izrael. Na stolu se nalaze tanjiri i čaše za vino, kao i poseban hleb koji se priprema za prilike kao što su Šabat i veliki jevrejski praznici. Na stolu je i flašica za bebe, što pokazuje da među otetim ima male dece, prenosi Alo.

Hamas je postavio uslov za oslobađanje talaca, zahtevajući da Izrael prekine raketnu vatru na pojasu Gaze, u kojem živi 2,3 miliona ljudi, među kojima su polovina deca.

Iako su oslobodili dvoje američkih državljana - majku i ćerku, raketiranje Gaze se i dalje nastavlja.

Samo tokom prošle noći, izgubljeno je najmanje 19 života. Nažalost, ljudi koji žele da napuste Gazu ne mogu to učiniti, jer je granični prelaz sa Egiptom bio otvoren danas samo 20 minuta, kako bi kamionima omogućio ulazak humanitarne pomoći. Nažalost, nijedna osoba, uključujući decu, nije uspela napustiti Gazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading