NOVA PRETNJA BOMBOM U VERSAJSKOJ PALATI: Treća prijava za pet dana, tim za uklanjanje mina na licu mesta! DRAMA U PARIZU

Autor:

Svet

18.10.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Versajska palata je ponovo bila meta pretnje bombom i evakuisana je oko 13 časova, saopštila je u sredu prefektura Ivelin agenciji Frans pres.

NOVA PRETNJA BOMBOM U VERSAJSKOJ PALATI: Treća prijava za pet dana, tim za uklanjanje mina na licu mesta! DRAMA U PARIZU

Foto: pixabay.com

„Evakuacija je u toku i dobro se odvija“, rekla je ona, dodajući da će „sumnje biti razjašnjene od strane timova za uklanjanje mina“ .

Kao i dve pretnje bombom u subotu popodne i u utorak usmerene na istu lokaciju, o ovoj pretnji je izveštavala platforma Moncommissariat.fr, precizira prefektura.

Takođe u subotu, muzej Luvr, koji se nalazi u srcu Pariza, takođe je ostao zatvoren od podneva, „iz bezbednosnih razloga“.

 Muzej je ponovo otvoren nekoliko sati kasnije.

Ova evakuacija dolazi kao deo niza bezbednosnih mera koje su preduzete nakon što je Francuska podigla svoj nivo bezbednosti na najviši stepen, usled ubistva učitelja koje se dogodilo prošle nedelje3. Prema izveštajima, ove mere su bile reakcija na mogući teroristički napad.

Versajska palata, koja dnevno prima oko 15.000 posetilaca, evakuisana je i zatvorena nakon što je primila poruku koja sugeriše da postoji bezbednosni rizik4. Ovo se dogodilo samo nekoliko sati nakon što je Luvr, koji dnevno prima 30.000 posetilaca, evakuisan nakon što je primio preteću poruku. Oba upozorenja su se ispostavila kao lažne uzbune.

Trenutno nema javno dostupnih informacija o tome ko stoji iza pretnji bombom u Versajskoj palati. Francuske vlasti su na visokom nivou pripravnosti i sprovode istragu. U prošlosti, bilo je incidenata sa bombama u Versajskoj palati, ali za sada nema indikacija da su ti incidenti povezani sa nedavnim pretnjama. Bezbednost je pojačana širom Francuske nakon nedavnih terorističkih napada. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading