FRANCUSKA ŽIVI U STRAHU OD TERORISTIČKIH NAPADA: Panika u Parizu!Versajska palata evakuisana posle nove pretnje bombom

Autor:

Svet

17.10.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Versajska palata ponovo je evakuisana u utorak 17. oktobra početkom popodneva, nakon pretnje bombom, i ostaće zatvorena ceo dan, saznaje AFP od izvora bliskog ovoj stvari i iz francuskog javnog establišmenta.

FRANCUSKA ŽIVI U STRAHU OD TERORISTIČKIH NAPADA: Panika u Parizu!Versajska palata evakuisana posle nove pretnje bombom

Foto: shutterstock

„Iz bezbednosnih razloga, Versajska palata danas evakuiše posetioce i zatvara svoja vrata “, objavila je ustanova na svom Ks nalogu (bivši Tviter).

 

 

Zamak je evakuisan u subotu popodne nakon što je pretnja bombom stigla putem anonimne poruke na sajtu moncommissariat.fr, dok Francuska živi u strahu od napada.

„Nije bilo stvarne pretnje, nije bilo ni postavljanja bombe ni preduzimanja akcije “, rekao je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin, upitan o uzbunama u zamku Versaj i u pariskom muzeju.

Ova evakuacija „odnosi se na ceo dvorac i imanje”, pojasnila je popodne pres služba dvorca, ne potvrđujući razlog.

U ovo doba kraja visoke turističke sezone, ovu Meku francuskog turizma posećuje "oko 15.000 posetilaca, uglavnom Francuza" , navodi ovaj izvor.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading