NAKON LUVRA, EVAKUISAN I DVORAC VERSAJ! Francuzi u panici: Nakon napada islamiste, dvorac primio DOJAVU o bombi! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.10.2023

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Versajski dvorac u Parizu evakuisan je zbog dojave o bombi, javlja "Figaro" pozivajući se na policijske izvore.

NAKON LUVRA, EVAKUISAN I DVORAC VERSAJ! Francuzi u panici: Nakon napada islamiste, dvorac primio DOJAVU o bombi! (VIDEO)

Foto: shutterstock

Dodaje se da je stigla anonimna dojava na sajtu moncomisariat.fr., a dvorac Versaj će biti zatvoren do kraja dana.

Policija je brzo stigla na lice mesta, oko podneva, a posetioci su hitno morali da napuste zgradu.

Informaciju o zatvaranju Luvra objavila je i uprava muzeja na platformi X (Tviter), pa će muzej ostati zatvoren do kraja dana.

- Iz bezbednosnih razloga, Luvr je zatvoren za danas. Posetiocima koji su kupili karte biće nadoknađeni troškovi - istakli su iz Luvra.

Francuska je od petka uveče podigla nivo bezbednosti na najviši stepen, nakon ubistva učitelja Dominika Bernara, koga je nasmrt izbo mladić ispred gimnazije u Arasu. U tom incidentu, još tri osobe su teško povređene, uključujući napadača.

Ovaj čin je u Francuskoj proglašen "islamskim terorizmom", a predsednik Emanuel Makron je naredio mobilizaciju 7.000 vojnika kako bi se pojačale bezbednosne patrole u zemlji.

Svih 7.000 vojnika će biti raspoređeni po zemlji do ponedeljeka uveče, a ako treba i posle tog perioda, precizirali su iz Jelisejske palate.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen rekao je u petak da je napad u Arasu povezan sa događajima na Bliskom istoku, gde Izrael vodi vojnu ofanzivu protiv Hamasa, palestinske militantne organizacije, koja je prošle subote izvršila napade na Izrael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading