TRAMP ŠOKIRAO IZRAELCE: "Hamasovci su ZLI I PAMETNI, Netanjahu nas je IZDAO, ministar odbrane Izraela je KRETEN"

Autor:

Svet

12.10.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp kritikovao je premijera Izraela, rekavši da Benjamin Netanijahu nije bio speman za napad palestinske militantne grupe Hamas.

TRAMP ŠOKIRAO IZRAELCE: "Hamasovci su ZLI I PAMETNI, Netanjahu nas je IZDAO, ministar odbrane Izraela je KRETEN"

Foto: Tanjug/AP

Optužujući izraelskog lidera da nije pomogao prilikom američkog atentata na glavnog iranskog komandanta Kasema Sulejmanija 2020. godine, Tramp je rekao:

„Dakle, bili smo razočarani time, veoma razočarani, ali smo sami uradili posao. I to je bila apsolutna preciznost, veličanstven, lep posao, a onda je Bibi pokušao sebi da pripiše zasluge za to. Zbog toga se nisam osećao previše dobro. Ali to je u redu. Nikada neću zaboraviti da nas je Bibi Netanjahu izneverio“, rekao je bivši američki predsednik.

Bivši predsednik je takođe kritikovao izraelskog ministra odbrane Joava Galanta, rekavši:

„Imaju ministra odbrane ili nekoga ko kaže: 'Nadam se da nas Hezbolah neće napasti sa severa.' Dakle, sledećeg jutra su napali. Ako slušate ovog kretena, napali biste sa severa jer je rekao: „To je naša slaba tačka“.

Odvojeno, u video snimku objavljenom iz intervjua za Foks njuz koji će biti emitovan u četvrtak, Tramp je rekao da Izrael nije bio spreman.

„On (Netanjahu) nije bio spreman. On nije bio pripremljen i Izrael nije bio spreman. A pod Trampom ne bi morali da budu spremni.

"On nije bio spreman. Izrael nije bio spreman. A pod Trampom ne bi ni morali da budu spremni", rekao je Tramp za Foks njuz, prenosi Rojters. Obraćajući se pristalicama na skupu na Floridi, bivši predsednik SAD je kazao da su "tokom prošle nedelje neke stvari pošle naopako".

"Moraju to da isprave, jer se bore sa potencijalno velikom silom. Potencijalno se bore protiv Irana. Ne mogu da se igraju, moraju da ojačaju", poručio je Tramp.

Dodao je da su pripadnici Hamasa "opaki", te da svet nikada nije video ovakve prizore.

"Kada u Izraelu imate ljude koji govore pogrešne stvari, ovi ljudi sve to prate, jer su zli i pametni", rekao je Tramp.

Na njegove komentare reagovao je guverner Floride i protivkandidat za predsedničke izbore Ron Desantis. "Apsurdno je da bilo ko, a još manje neko ko se kandiduje za predsednika, sada napada našeg prijatelja i saveznika", napisao je Desantis na društvenim mrežama.

Ministar komunikacija Izraela Šlomo Karhi rekao je za njuz Kanal 13: „Sramota je da takva osoba, bivši predsednik Sjedinjenih Država, pomaže u propagandi i širenju stvari koje štete duhu boraca IDF i duhu stanovnika Izraela“.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading