TAKO SE TO RADI! Ujedinili se pozicija i opozicija u Izraelu! FORMIRAN RATNI KABINET!

Autor:

Svet

11.10.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Benjamin Netanjahu tražio je proširenje vlade kako bi uključio političare iz opozicije.

TAKO SE TO RADI! Ujedinili se pozicija i opozicija u Izraelu! FORMIRAN RATNI KABINET!

Foto: Republika

Bivši izraelski ministar odbrane Beni Ganc, ključni lider opozicije, pristao je da sa vladajućom strankom formira hitnu vladu.

Premijer Benjamin Netanjahu tražio je proširenje vlade kako bi uključio političare iz opozicije.

Ova ideja „hitne nacionalne vlade“ predstavlja ujedinjenje zemlje sa dubokim unutrašnjim političkim problemima tokom ratne krize nakon napada Hamasa.

Netanjahu je prvo pozvao opozicione lidere - Jaira Lapida i Benija Ganca - da se pridruže vladi u subotu nakon iznenadnog napada Hamasa.

Upravo objavljena izjava Netanjahua i Ganca, predsednika stranke Nacionalnog jedinstva, glasi: „Njih dvojica su se složili o uspostavljanju vanredne vlade i kabineta za upravljanje ratom. Biće osnovan „ratni kabinet“ sa tri člana: premijerom, ministrom odbrane i predsedavajućim Nacionalnog jedinstva“.

Takođe će biti dva dodatna zvaničnika koji će služiti kao posmatrači u kabinetu ratnog upravljanja.

- U ime Partije nacionalnog jedinstva, ukupno pet ministara bez portfelja biće dodato u političko-bezbednosni kabinet (sa jednim od njih kao posmatračem): Beni Ganc, Gideon Sar, Gadi Ajzenkot i još dva ministra. To će važiti za vreme trajanja rata - saopšteno je.

Uspostavljanje ratnog kabineta znači da tokom ratnog perioda „neće biti promovisani predlozi zakona ili vladine odluke koje se ne tiču vođenja rata“ i da će se sva rukovodstva automatski produžavati tokom ratnog perioda.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading