TRAGEDIJA PODMORNICE TITAN: Posle četiri meseca potrage, pronađeni posmrtni ostaci žrtava! Sve će se znati POSLE ANALIZE!

Autor:

Svet

11.10.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodatni ostaci podmornice i pretpostavljeni ljudski ostaci pronađeni su na morskom dnu 4. oktobra i odneti su na medicinsku analizu.

TRAGEDIJA PODMORNICE TITAN: Posle četiri meseca potrage, pronađeni posmrtni ostaci žrtava! Sve će se znati POSLE ANALIZE!

Foto: Profimedia

Obalska straža SAD je saopštila da su prikupljanje i prenos preostalih delova završeni prošle srede, a fotografija pokazuje netaknut titanijumski poklopac na krmi plovila od 6,7 metara.

Ostali sumnjivi ljudski ostaci pažljivo su izvučeni iz krhotina na Titanu i prevezeni na analizu od strane američkih medicinskih stručnjaka, saopštila je obalska straža.

Spasilačka misija sprovedena prema sporazumu sa američkom mornaricom bila je nastavak početnih operacija izvlačenja sa dna okeana, otprilike 488 metara od Titanika, na dubini od 3.800 metara.

Titan, mala podmornica duga oko 6,5 metara, kojom upravlja privatna kompanija, potonula je 18. juna da bi posmatrala olupinu Titanika i trebalo je da izroni sedam sati kasnije, ali je kontakt izgubljen manje od dva sata nakon polaska.

Istražitelji veruju da je Titan implodirao dok se spuštao u duboke vode severnog Atlantika 18. juna. .

OceanGate, operater broda, je u međuvremenu prestao sa radom. Pet ljudi je poginulo u nesreći podmornice: 

Stokton Raš (61 godina) - Osnivač kompanije OceanGate i pilot podmornice.
Hamiš Harding (58 godina) - britanski biznismen.
Šahzada Davud (48 godina) - poznati pakistanski biznismen.
Sulejman Davud (19 godina) - sin Šahzade Davuda12.
Pol-Anri Naržeole (77 godina) - francuski ronilac.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading