BAJDEN POTVRDIO: Dalekometne rakete ATACMS biće poslate za Kijev

Autor:

Svet

09.10.2023

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Njujorker“ je vest o isporukama objavio na kraju teksta Bajdenovog savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana.

BAJDEN POTVRDIO: Dalekometne rakete ATACMS biće poslate za Kijev

Foto: tanjug/ap

Američki list „Njujorker“ tvrdi da je predsednik SAD Džozef Bajden još u septembru potvrdio da će Ukrajini biti predate operativno-taktičke rakete ATACMS.

Amerikanci još nisu zvanično objavili da isporučuju komplekse dometa oko 300 kilometara Kijevu, ali je sam Bajden, na pitanje u vezi s tim raketama, odgovorio da je Bela kuća „proradila“ sve molbe Vladimira Zelenskog.

- U septembru, nedugo nakon druge posete Zelenskog Vašingtonu, Bajden je odobrio slanje ATACMS Ukrajini, nakon što se gotovo godinu dana protivio toj ideji - navodi se u tekstu.

„Njujorker“ je vest o isporukama objavio na kraju teksta Bajdenovog savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana, prenosi sputnikportal.rs.

Prema informacijama lista, glavni argument protiv isporuka ATACMS dugo je bilo strahovanje od eskalacije sukoba, ali nakon što su Ukrajinci počeli da dobijaju dalekometne rakete od Britanaca i Francuza, Amerikanci se brinu samo zbog relativno malih sopstvenih zaliha tih raketa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading