HANTER HTEO DA IZBEGNE SUĐENJE, ALI... Sudija doneo odluku!

Autor:

Svet

21.09.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džoa Bajdena, moraće da se pojavi pred saveznim sudom u Vilmingtonu, Delaver, 3. oktobra kako bi se suočio sa optužbama za ilegalno posedovanje oružja, naredio je sudija.

HANTER HTEO DA IZBEGNE SUĐENJE, ALI... Sudija doneo odluku!

Foto: Tanjug/AP

Hanter Bajden (53) pokušao je izbeći fizičko prisustvovanje saslušanju, tvrdeći da bi putovanje u Delaver predstavljalo logističke izazove. Međutim, američki okružni sudija Merilen Norejka odbila je njegov zahtev za video konferencijom i insistirala na ličnom prisustvu.

Specijalni američki tužilac Dejvid Vajs, koji vodi slučaj i vodi opsežnu istragu protiv Hantera Bajdena, protivio se naporima da se Bajden pojavi putem video snimka. Istakao je da bi "lično saslušanje unapredilo poverenje javnosti da se optuženi tretira dosledno sa drugim optuženima."

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hanter Bajden

Hanter Bajden je optužen za lažno prikazivanje informacija prilikom popunjavanja obrasca za kupovinu vatrenog oružja 2018. godine, gde je negirao zavisnost od droga, što je kasnije priznao.

Iako je postigao sporazum o priznanju krivice u junu, koji uključuje i optužbe za utaju poreza i nelegalno posedovanje vatrenog oružja, okružni sudija Merilen Norejka ga je odbacila u julu zbog sumnjive legalnosti i obima imuniteta koji je ponuđen Hanteru Bajdenu.

Prema sporazumu, Bajden bi se izjasnio krivim za utaju poreza na dohodak u iznosu od 1,5 miliona dolara između 2017. i 2018. godine, i potpisao poseban sporazum o odloženom krivičnom gonjenju za nezakonito posedovanje vatrenog oružja dok je bio pod uticajem, što predstavlja krivično delo.

Njegov advokat je najavio da će Hanter Bajden izjaviti da nije kriv.

Suđenje će verovatno izazvati veliku pažnju i medijski spektakl, s obzirom na to da će se dete aktuelnog predsednika suočiti sa krivičnim postupkom dok njegov otac vodi kampanju za reizbor. Takođe, bivši predsednik Donald Tramp, favorit za republikansku predsedničku nominaciju 2024. godine, takođe se suočava sa četiri krivična postupka.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading