ISPRAVKA: Fotografija objavljena na internetu ne prikazuje zarobljavanje izraelskog generala!

Autor:

Svet

07.10.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poprtal Republika je 7. oktobra 2023. godine objavio tekst pod naslovom "HAMAS TVRDI DA SU OTELI IZRAELSKOG KOMANDANTA: Uhvaćen u donjem vešu, spominje se i OSVETA", za koju je Raskrinkavanje.ba navelo da ne prikazuje zarobljavanje izraelskog generala.

ISPRAVKA: Fotografija objavljena na internetu ne prikazuje zarobljavanje izraelskog generala!

Foto: Tanjug/AP

Izrael

Celu analizu možete pogledati ovde: Viralna fotografija ne prikazuje zarobljavanje izraelsk... (raskrinkavanje.ba)

U tekstu koji je Republika objavila navodi se da je Hamas navodno uhvatio komandanta izraelske vojske Nimroda Alonija nekoliko sati otkako je pokrenuo napad na Izrael, kao i da se na internetu pojavila fotografija komandanta Dubinskog korpusa u majici i donjem vešu koja je, po svemu sudeći, nastala na ulici u gradu Gazi.

Nakon što je portal Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi naveo da ova fotografija ne prikazuje zarobljavanje izraelskog generala, portal Republika je sve netačne tvrdnje uklonio iz svog teksta.

Portal Republika.rs se izvinjava čitaocima zbog objavljivanja neproverenih infomacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
AMBASADOR

07.10.2023 21:09

Ako se svet opameti da privole Izraelce da sednu za sto sa Palestincima i postignu dogovorenu podelu i utvrditi realno granicu da budu zadovoljni i jedni i drugi do rata visse nebi dolazilo.Svet se menja ide na suprotnu stranu od Amerike i kroz dogledno vreme koje radi u korist Palestinaca mozze da se Izraelcima desi i gore stvari cak i postojanje drzave.Vreme je da se zakopaju ratne sekire .Mnogo arapi su mnogobrojniji spas Izraela je dogovor i mir a ne bahato ponassanje i bonbardovanje cjvila i civilnih objekata.Mnogo je izginulo Palestinske dece.