"NISAM ODAO TAJNE AMERIČKIH NUKLEARNIH PODMORNICA": Ova optužba je VEOMA OZBILJNA, u pitanju su najosetljivije informacije! Tramp mora da se OPERE!

Autor:

Svet

07.10.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izveštaji koji su procurili u javnost tvrde da je bivši američki predsednik Donald Tramp odao poverljive informacije o američkim nuklearnim podmornicama jednom australijskom biznismenu nakon što je napustio položaj.

"NISAM ODAO TAJNE AMERIČKIH NUKLEARNIH PODMORNICA": Ova optužba je VEOMA OZBILJNA, u pitanju su najosetljivije informacije! Tramp mora da se OPERE!

Foto: Tanjug/AP

Prema navodima, Tramp je demantovao ove tvrdnje nazivajući ih "lažnim i smešnim". U objavi na društvenim mrežama, Tramp je rekao da je samo istakao činjenicu da Amerika pravi najbolje podmornice i vojnu opremu u svetu.

"Uvek ću promovisati veličinu Amerike — i njenu vojnu opremu", rekao je Tramp i dodao da bi, u suprotnom, druge zemlje kupovale od "Rusije, Kine ili negde drugde".

Prema izveštaju ABC News-a, Tramp je navodno podelio ove poverljive informacije sa članom svog kluba Mar-a-Lago, australijskim milijarderom Entonijem Pratom, koji je kasnije te informacije podelio sa mnogim drugim ljudima. Tramp je tvrdio da su slične priče plod korumpiranih tužilaca koji pokušavaju da ometaju predsedničke izbore.

Ova situacija nije prvi put da se Tramp suočava sa optužbama vezanim za otkrivanje poverljivih informacija. FBI je prethodno izvršio raciju u njegovoj vili Mar-a-Lago u vezi sa navodnim gomilanjem poverljivih dokumenata. Tramp je tada tvrdio da su dokazi podmetnuti i da je kao predsednik imao trajni nalog da skine tajnost sa dokumenata koje je doneo iz Bele kuće.

Prema izvorima, Prat je potvrdio istražiteljima da mu je Tramp odao informacije o američkim podmornicama, uključujući podatke o broju nuklearnih bojevih glava koje nose podmornice i koliko blizu ruske podmornice mora da se približi da bi ih otkrila. Ove informacije su među najstrože čuvanim tajnama američke mornarice.

Iako nije poznato da li su ove informacije tačne, specijalni tužilac Džek Smit je istražio ove tvrdnje. Tramp i dalje tvrdi da je ova priča deo napora da se diskredituje njegov politički ugled. Ostaje da se vidi kako će se ova situacija razvijati i kakve će posledice imati po bivšeg predsednika i ljude uključene u ovu kontroverznu priču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading