BIVŠI LIDER NAGORNO-KARABAHA UHAPŠEN U AKCIJI AZERBEJDŽANSKIH BEZBEDNJAKA: Haratjunjan i bivši visoki zvaničnici iza rešetaka!

Autor:

Svet

03.10.2023

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Azerbejdžanske vlasti su uhapsile nekoliko bivših lidera iz regiona Nagorno-Karabah, uključujući Araika Harutjunjana, Arkadija Gukasijana, Baka Sakjana, Davita Iškanjana, Davida Babajana, Davita Manukjana i Rubena Vardanijana, prema izveštajima azerbejdžanskih medija.

BIVŠI LIDER NAGORNO-KARABAHA UHAPŠEN U AKCIJI AZERBEJDŽANSKIH BEZBEDNJAKA: Haratjunjan i bivši visoki zvaničnici iza rešetaka!

Foto: youtube/printscreen/İCTİMAİ TV

 Svi uhapšeni se trenutno nalaze u tranzitu ka prestonici Azerbejdžana, Bakuu.

Ove hapšenja dolaze nakon što su azerbejdžanske snage preuzele kontrolu nad enklavom na teritoriji naseljenoj etničkim Jermenima.

Ovaj događaj izazvao je egzodus više od 100.000 Jermena iz enklave. Jermenija je optužila Azerbejdžan za etničko čišćenje, dok je Baku demantovao ove tvrdnje i tvrdi da su Jermeni dobrodošli da ostanu na toj teritoriji. Azerbejdžan takođe tvrdi da nema nameru da napadne samu Jermeniju.

Zvanični Jerevan je danas pozvao Evropsku uniju da uvede sankcije Azerbejdžanu zbog njegove vojne operacije u enklavi Nagorno-Karabah.

Takođe je upozorio da bi Azerbejdžan uskoro mogao da napadne i samu Jermeniju ukoliko Zapad ne preduzme čvrstu akciju. Situacija u regionu Nagorno-Karabah ostaje napeta, a hapšenja bivših lidera predstavljaju dodatni izazov u odnosima između Azerbejdžana i Jermenije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading