TUŽBA PROTIV GUGLA: Žena iz Severne Karoline traži pravdu nakon tragedije usled loše navigacije!

Autor: NBC

Svet

02.10.2023

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena iz Severne Karoline je tužila kompaniju Google nakon što je njen muž preminuo usled loše navigacije.

TUŽBA PROTIV GUGLA: Žena iz Severne Karoline traži pravdu nakon tragedije usled loše navigacije!

Foto: Printscreen NBC News

Ova tužba postavlja važna pitanja o pouzdanosti GPS navigacija i podseća nas da navigacioni sistemi obično ne prate trenutno stanje na putevima.

Prema izveštaju NBC News, udovica je podnela tužbu u kojoj opisuje šta se dogodilo i zahteva sudski postupak.

Foto: Printscreen NBC News

Poginuo zbog navigacije Gugla

 

Njen suprug je stradao prošle godine kada je sleteo sa srušenog mosta, a pratio je GPS navigaciju. Tužba tvrdi da Filip Paxton nije znao da se most srušio i da je slepo pratio upute Google Maps-a, koje nisu bile ažurirane. Udovica, Alicia Paxton, traži suđenje pred porotom, iako iznos odštete nije naveden.

Most koji se srušio, poznat kao most Snow Creek, srušio se 2013. godine i nikada nije popravljen. Google Maps su uputili Filipa Paxtona da koristi taj put dok se vraćao kući jedne kišne noći sa rođendanske zabave svoje devetogodišnje ćerke.

Foto: Printscreen NBC News

Poginuo zbog navigacije Gugla

 

On je bio jedini putnik u vozilu, budući da je ostao da pomogne u čišćenju nakon zabave, dok je njegova žena odvela dve ćerke kući u drugom vozilu.

Tužba takođe tvrdi da je žena unapredila informacije Google-u da je most uklonjen. Dva puta tokom 2020. godine koristila je opciju "predloži izmenu", a dobila je odgovor putem e-maila da se radi na reviziji.

Foto: Printscreen NBC News

Poginuo zbog navigacije Gugla

 

Područje na kojem se nesreća dogodila bilo je slabo osvetljeno i "mrak u 23:00". Kada se sudar dogodio, vozilo je palo šest metara niže, a Filip Paxton je nažalost izgubio život.

Portparol kompanije Google izjavio je da je njihov cilj pružiti tačne informacije o rutiranju u aplikaciji Google Maps i da razmatraju ovu tužbu uz duboko saučešće prema porodici Paxton.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading