OTKRIVEN PRIGOŽINOV TESTAMENT: Sin Pavel dobija OGROMAN NOVAC I IMOVINU - ali evo pod kojim uslovima

Autor:

Svet

02.10.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evgenij Prigožin u potpunosti ostavlja svoju ličnu imovinu Pavelu, svom 25-godišnjem sinu.

OTKRIVEN PRIGOŽINOV TESTAMENT: Sin Pavel dobija OGROMAN NOVAC I IMOVINU - ali evo pod kojim uslovima

Foto: Profimedia

Ovu vest je objavio istraživački medij Insajder koji se zauzvrat poziva na kanal Telegram Port koji prikazuje sliku poslednje volje koju je u martu potpisao bivši Putinov kuvar, a prema kojoj će imovina i imovina milionera biti prebačeni na Prigožina mlađeg.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Port, pozivajući se na izvor blizak porodici, govori o razdoru unutar klana Prigožin oko testamenta, pošto je Pavel odbio da podeli nasledstvo. Štaviše, sin osnivača Vagnera namerava da naplati sve dugove svog oca, uključujući i dug od 75-80 milijardi rubalja (7-8 milijardi evra) kod Ministarstva odbrane Rusije.

 

Dodajući prihode kompanija sa vrednošću imovine koja je navedena u dokumentu, Pavel bi trebalo da dobije „oko 12 milijardi rubalja (116 miliona evra)“, procenu sličnu onoj koju je već napravio Business Petersburg 2019. godine, a koja je govorila o bogatstvu. od 14,6 milijardi rubalja. Ali novca bi moglo biti mnogo više, s obzirom na dug od između 75 i 80 milijardi rubalja (oko 785 miliona evra) koji je rusko Ministarstvo odbrane ugovorilo sa Prigožinovim kompanijama i koji bi njegov sin bio spreman da otkupi.

 

 

Međutim, pre svega nije jasno šta je Prigožinovo javno nasleđe, odnosno fondovi vezani za Vagnera, jer nikada nije bilo jasno da li je osnivač milicije vlasnik ili ne. Štaviše, nije jasno kako će Pavel moći da dobije i deo zaostavštine pod sankcijama. Istraga Fajnenšel tajmsa je u stvari otkrio kako su ćerke ruskog vojskovođe kupovale rasne konje i kako je njihova majka imala umetničku galeriju koja je zapravo bila pod kontrolom kompanija osnivača Vagner. Kako onda razotkriti tako teško klupko i tako zamršen sistem? I iznad svega, zašto sve prepuštati samo muškom detetu? 

 

Republika

Foto: Tanjug-AP

 

 

Testament sadrži klauzule. Pavel je primoran da prihvati „obećani ugovor o poklonu akcija“. Ali nije precizirano ni kome će morati da idu, ni koliko ih zapravo ima. Dakle, nije poznato ko je korisnik.Ono što je izvesno jeste da će od 25-godišnjak, uz nasledstvo, morati da „obezbedi dostojanstvenu egzistenciju” za udovicu Prigožin, njene ćerke Polinu i Veroniku i njenu majku Violetu, koja će takođe imati pravo na 10% zaostavštine kao penzioner.

 

Još jedna napomena koja se mladom potomku ne bi dopala. Pavel bi, pored očevih akcija, trebalo da dobije i „kuću u nizu” u Sankt Peterburgu „ukupne katastarske vrednosti od 32.534.059 rubalja (oko 313 hiljada evra prim.)”.

 

Republika

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

 

 

Postoji jedan konačni uslov koji nameće pokojni otac: ako Pavel umre, odbije nasledstvo ili naiđe na druge okolnosti, zaostavština će biti podjednako podeljena između udovice Putinovog bivšeg kuvara, Ljubov Krjaževe, odraslih ćerki i unuka - rođenog 2021 - i imenjaka osnivača Vagnera. Ako nasledstvo pripadne ćerkama, prema dokumentu, Jevgenijeva majka će ih izdržavati. Eventualnost koju će Prigožin mlađi svakako želeti da izbegne.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading