RADNIČKA PARTIJA KURDISTANA PREUZELA ODGOVORNOST ZA BOMBAŠKI NAPAD U ANKARI! ''Jedan od njih digao se u vazduh, dok je drugi neutralisan'' (VIDEO)

Autor:

Svet

01.10.2023

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska i mnoge zapadne zemlje klasifikuju PKK kao terorističku organizaciju.

RADNIČKA PARTIJA KURDISTANA PREUZELA ODGOVORNOST ZA BOMBAŠKI NAPAD U ANKARI! ''Jedan od njih digao se u vazduh, dok je drugi neutralisan'' (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Radnička partija Kurdistana (PKK) preuzela je odgovornost za bombaški napad koji se dogodio jutros u Ankari, nedaleko od zgrade turskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Grupa povezana sa našom besmrtnom brigadom počinila je čin žrtvovanja protiv turskog Ministarstva unutrašnjih poslova - rekla je naoružana grupa za ANF povezan sa Kurdima.

Turska i mnoge zapadne zemlje klasifikuju PKK kao terorističku organizaciju, prenosi Protothema.gr.

Stradao jedan terorista

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja rekao je da se jutros oko 9:30 časova ispred kapija njihovog Ministarstva u Ankari dogodio bombaški napad u kojem je stradao jedan od terorista, piše Hurijet.

Prema njegovim rečima, dvojica terorista su došla ispred zgrade Ministarstva, a jedan je aktivirao eksplozivnu napravu, dok je drugi uhapšen.

- Jedan od njih digao se u vazduh, dok je drugi neutralisan - rekao je on.

Si-En-En Turk je naveo da ima ranjenih i da su svi okolni putevi zatvoreni. Kako AP navodi, turski parlament danas treba ponovo da zaseda posle letnje pauze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading