KADIROV NI ŽIV NI MRTAV: Pojavio se snimak koji je trebalo da ostane TAJAN - čečenski vođa izgleda veoma loše i JEDVA GOVORI (VIDEO)

Autor:

Svet

28.09.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Telegram kanalu VČK-OGPU objavljen je snimak „sastanka“ Ramzana Kadirova i šefa ruske garde Viktora Zolotova, koji je navodno trebalo da bude postavljen na kanalučečenskog vođe prošlog ponedeljka, ali to nije urađeno jer Kadirov na njemu izgleda veoma loše i jedva govori.

KADIROV NI ŽIV NI MRTAV: Pojavio se snimak koji je trebalo da ostane TAJAN - čečenski vođa izgleda veoma loše i JEDVA GOVORI (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kako navodi ovaj Telegram kanal, snimak je napravljen 21. septembra – u isto vreme kada je snimljen i „sastanak“ sa šefom Ministarstva za vanredne situacije Aleksandrom Kurenkovim. Snimanje se odvijalo u prostorijama koje se nalaze pored pete zgrade Centralne kliničke bolnice Ruske Federacije, gde se nalazi Kadirov.

 

Na snimku međutim Zolotov kaže da se sastanak odvija u zgradi Ruske garde, a pošto je snimanje obavljeno na hitan zahtev čečenske strane, Zolotov očigledno ne zna o čemu da priča.

 

On čestita Kadirovu majčin rođendan, koji je bio početkom avgusta, i rođendan republike, koji je bio početkom septembra. Kadirov pokušava da odgovori na čestitke, ali jednostavno ne može. Na kraju kratkog sastanka, Kadirov počinje da govori, ali snimak pokazuje da mu svaka reč teško izlazi iz usta. Govori polako, tiho i muca. A ponekad se čini da potpuno gubi razum (naročito kada govori o zapaljenoj opremi i oklopnim transporterima).

VČK-OGPU navodi da stoga nije iznenađujuće što su nadležni na kraju odlučili da ne emituju snimak. Umesto toga, kanal Ramzana Kadirova objavio je snimak njegovog sina Adama kako tuče Nikitu Žuravela u istražnom zatvoru.  "I odmah smo saznali od Ksenije Sobčak da je Kadirov „živ, zdrav... veoma energično jeo indijske orahe“. Po svemu sudeći, lek u Centralnoj kliničkoj bolnici je za četiri dana napravio čudo", piše kanal.

Glasine da je Kadirov teško bolestan šire se od marta 2023. godine. Bild je tada pisao da šef Čečenije ima ozbiljnu bolest bubrega, a na društvenim mrežama je skrenuta pažnja na promene u Kadirovom izgledu, posebno na jak otok lica.

Kadirovljevu bolest posredno je potvrdio i jedan od njegovih sinova , koji je postavio video o tome kako je teško izgubiti oca. Sam Kadirov je u više navrata pokušavao da dokaže da je zdrav i pun snage , iako je jednom prilikom izjavio da „ionako ne želi dugo da živi“.

 

U maju 2023. šef GUR-a Kirilo Budanov je potvrdio da Kadirov ima zdravstvenih problema i da je zavistan od droge. Izvori u čečenskoj dijaspori su 15. septembra javili da je Kadirov već nekoliko dana u komi i da planiraju da ga pošalju  na lečenje u UAE.

 

Predstavnik GUR-a Andrij Jusov potvrdio je informaciju o teškom stanju Kadirova i rekao da se dugogodišnja bolest šefa Čečenije pogoršala. Nakon toga, čečenska dijaspora je prijavila da je Kadirov imao transplantaciju bubrega, ali da nije preživeo .

Bivši potpredsednik Jukosa Leonid Nevzlin rekao je 20. septembra da je šef Čečenije stavljen u komu posle neuspele operacije i da su lekari konstatovali „moždanu smrt“.

Za sada ipak nema proverenih vesti o stanju predsednika Čečenije.

Portal Republika.rs objavljuje sve informacije o ratu u Ukrajini iz izvora koji su se do sada pokazali relevantnim, a koje svakako s dodatnom novinarskom pažnjom proveravamo. Međutim, pošto se od početka sukoba vodi, kako medijski tako i propagandni, rat, redakcija Republike moli čitaoce da nam, ukoliko na našem sajtu prepoznaju eventualne lažne vesti i dezinformacije, skrenu pažnju da bismo odmah reagovali i pravovremeno ispravili eventualne greške. Unapred zahvaljujemo.

Informacije možete slati na mejl redakcija@republika.rs.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mile

28.09.2023 12:27

AHMAT S I L A