TRAMPOV DVORAC PROCENJEN NA 18 MILIONA DOLARA: Erik Tramp pobesneo zbog odluke suda: "VREDI MILIJARDU! ŽELE DA UNIŠTE MOG OCA!"

Autor:

Svet

27.09.2023

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, Erik Tramp, kritikovao je sudijsku procenu vrednosti odmarališta njegovog oca Mar-a-Lago, na suđenju u slučaju prevare u Njujorku, tvrdeći da bi imovina na Floridi mogla da vredi više od milijardu dolara.

TRAMPOV DVORAC PROCENJEN NA 18 MILIONA DOLARA: Erik Tramp pobesneo zbog odluke suda: "VREDI MILIJARDU! ŽELE DA UNIŠTE MOG OCA!"

Foto: Tanjug/Ap, Profimedia, Shutterstock

„U pokušaju da uništi mog oca i izbaci ga iz Njujorka, sudija je upravo presudio da Mar-a-Lago, u Palm Biču na Floridi, vredi približno samo "18 miliona dolara"... Spekuliše se da Mar-a-Lago vredi preko milijardu dolara što ga čini verovatno najvrednijom stambenom imovinom u zemlji. Sve je tako korumpirano i koordinisano“, napisao je Erik Tramp u utorak u postu  na Ks , ranije poznatom kao Tviter. 

 

U  podnesku na sudu  u utorak, sudija Artur Engoron presudio je da je Tramp počinio prevaru prilikom izgradnje svoje imperije nekretnina lažnom procenom vrednosti više njegovih nekretnina, uključujući odmaralište Mar-a-Lago i aveniju Tramp Par u Njujorku. 

 

Engoron je otkrio da je Tramp stalno precenjivao Mar-a-Lago, naduvavajući njegovu vrednost na jednom finansijskom izveštaju za najmanje 2.300 odsto. Presuda je ukazivala na procenu okruga Palm Bič za period 2011-2021, koja je procenjivala vrednost Mar-a-Laga između 18 miliona i 27,6 miliona dolara. 

U  drugom postu na Ks , Erik Tramp je objavio neprovereni snimak ekrana kuća u Palm Biču, Florida, za koje se čini da imaju tržišnu vrednost od preko 35 miliona dolara. 

 

„Ove kuće su oko 1/30 veličine Mar-a-Laga, nisu na plaži, ne protežu se od jedne do druge strane ostrva Palm Bič… to je travestija pravde i sramote pred sudom“, napisao je mlađi Tramp.  

 

On je takođe napisao: 

"Danas sam izgubio svaku veru u pravni sistem Njujorka. Nikada ranije nisam video takvu mržnju prema jednoj osobi od strane sudije – koordiniran pokušaj, zajedno sa državnim tužiocem, da se uništi nečiji život, kompanija i dostignuća. Mi smo vodili izuzetnu kompaniju – nikada nismo propustili otplatu kredita, donoseći bankama stotine miliona dolara, razvijajući neke od najznačajnijih poslova na svetu. Ipak, danas se progon naše porodice nastavlja…“

Presuda je doneta kao deo tužbe njujorškog državnog tužioca Leticije Džejms protiv Trampa, Trampove organizacije, Erika Trampa i drugog Trampovog sina, Donalda Trampa mlađeg, zbog navodne prevare. 

 

U tužbi od 250 miliona dolara navodi se da je Trampova kompanija tražila niže poreze i bolje osiguranje tako što je lažno naduvala i smanjivala vrednost svoje imovine. 

 

Tramp je ranije tvrdio u svedočenju pod zakletvom da vrednosti u njegovim finansijskim izveštajima nisu bile važne jer obrasci imaju odricanje odgovornosti da im ne treba verovati, navodi Asošiejted pres (AP) . 

Engoron je dalje napisao u odluci da su Trampovi argumenti o brojevima iskaza sa kancelarijom glavnog tužioca Njujorka bili „potpuno bez osnova u zakonu ili činjenicama“.

Engoronova presuda takođe oduzima neke od Trampovih poslovnih licenci i nalaže nezavisnom posmatraču da nastavi nadzor nad Trampovom organizacijom. 

Presudom se odbacuje Trampov pokušaj u poslednjem trenutku da odbaci ceo slučaj i dozvoljava preostalim elementima da nastave sa suđenjem, koje bi trebalo da počne u ponedeljak. 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading