"SUKOB ĆE BITI REŠEN NA BOJNOM BOLJU"! Lavrov rekao šta Rusija misli o mirovnom planu koji je predložila Ukrajina!

Autor:

Svet

23.09.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objasnili smo generalnom sekretaru zašto njegovi predlozi neće funkcionisati. Ne odbacujemo ih. Oni jednostavno nisu realni. Oni se ne mogu primeniti, rekao je Lavrov.

"SUKOB ĆE BITI REŠEN NA BOJNOM BOLJU"! Lavrov rekao šta Rusija misli o mirovnom planu koji je predložila Ukrajina!

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov na konferenciji raskrinkao pakleni plan Zapada

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov nazvao je danas Zapad "imperijom laži", a za mirovni plan koji je predložila Ukrajina, kao i najnovije predloge UN za oživljavanje sporazuma o izvozu ukrajinskog žita rekao da "nisu realni", javlja Rojters.

U pismu Lavrovu prošlog meseca, generalni sekretar Un Antonio Gutereš naveo je četiri mere UN koje bi mogle olakšati poboljšanje ruskog izvoza žitarica i đubriva u pokušaju da ubedi Moskvu da se vrati crnomorskom sporazumu, koji je Ukrajini omogućio da izvozi žito kroz koridor i pomogao u rešavanju globalne nestašice hrane.

- Objasnili smo generalnom sekretaru zašto njegovi predlozi neće funkcionisati. Ne odbacujemo ih. Oni jednostavno nisu realni. Oni se ne mogu primeniti - rekao je Lavrov.

On je rekao i da mirovni plan od 10 tačaka koji promoviše Kijev „potpuno neizvodljiv“ i da će sukob biti rešen na bojnom polju ako ga se Ukrajina i Zapad drže.

Lavrov je dodao da je Moskva napustila inicijativu za žito jer obećanja data Rusiji – uključujući ukidanje sankcija ruskoj banci i njeno ponovno povezivanje sa globalnim SVIFT sistemom – nisu ispunjena.

Ruski šef diplomatije optužio je Zapad za neokolonijalni način razmišljanja u sviojim nastojanjima da takozvani Globalni Jug dobije podršku Ukrajine u ratu.

Umesto toga, Lavrov je govorio o „globalnoj većini“ koju je prevario Zapad, opisavši ga kao „imperiju laži“, navodi Rojters.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading