NEMAČKI VOJNICI STRADALI U UNIŠTENOM LEOPARDU? Rusi objavili ŠOKANTNU vest! Vozač tenka na samrti navodno priznao: "NISAM PLAĆENIK VEĆ VOJNIK BUNDESVERA!"

Autor:

Svet

23.09.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Izviđači Oružanih snaga Rusije uništili su tenk Leopard prebačen u Ukrajinu sa potpuno nemačkom posadom koju čine vojnici Oružanih snaga Nemačke, rekao je komandant izviđačke grupe Oružanih snaga Rusije koja deluje u pravcu Zaporožja, sa pseudonimom „Legenda“, navode RIA Novosti.

NEMAČKI VOJNICI STRADALI U UNIŠTENOM LEOPARDU? Rusi objavili ŠOKANTNU vest! Vozač tenka na samrti navodno priznao: "NISAM PLAĆENIK VEĆ VOJNIK BUNDESVERA!"

Foto: Profimedia

„Kada smo zaustavili njihov juriš i udarili (tenk je uništen uz pomoć ATGM-a) Leoparda, krenuli smo prema spaljenom vozilu u nadi da ćemo uzeti „jezik”. I ustanovili smo da je vozač tenka ozbiljno ranjen, a ostali poginuli. Mehaničar-vozač tenka je, kada se osvestio i ugledao nas, počeo da viče „Nicht shissen“ (Ne pucajte). Znam dobro nemački, bio sam odličan đak u školi“, rekao je komandant grupe.

„Legenda” je istakao da je vozač oštećenog tenka „više puta rekao da nije plaćenik, već vojnik Bundesvera a cela posada tenka iz jedne čete”.

On je pojasnio da je nemački vojnik, dok je pružao prvu pomoć, imenovao svoju brigadu i njenu lokaciju.

„Bio sam, naravno, malo iznenađen, ali mi je tada čak bilo drago što se pokazalo da nije važno kakva posada sedi u Leopardu - ukrajinski militanti ili nemački vojnici - rezultat će biti isti. Nemački tenkovi će goreti, a goreće i američki, čak i ako ih voze Amerikanci“, rekao je ruski obaveštajac.

Kako je dodao komandant, kada je ispitivao nemačkog vojnika, lekar njihove izviđačke grupe rekao je da je vozač tenka izgubio mnogo krvi i da je teško ranjen.

"Pitao sam doktora koliko će živeti, a on je odgovorio - još nekoliko minuta. Rekao sam Nemcu da je rana preteška i da nema šanse da preživi. Rekao je da mnogo voli svoje dete i ženu, i požalio što je pristao da dođe ovamo da bi umro. Počeli smo da ga pripremamo za evakuaciju, ali je on posle par minuta preminuo", rekao je "Legenda".

Komandant izviđačke grupe apelovao je na zapadne instruktore da razmisle pre nego što krenu se bore sa Rusima.

„Neka razmišljaju svojom glavom – o deci, ženama – pre nego što počnu da se bore protiv Rusa“, ​​poručio je obaveštajac zapadnim instruktorima.

Ranije je Rusija poslala notu zemljama NATO- a zbog isporuke oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini. Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da napumpavanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

Lavrov je naveo da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji , Nemačkoj i Italiji ., druge zemlje.
 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading