UBIJEN RUSKI KOMANDANT? Imao ključnu ulogu u ratu, Kremlj ĆUTI!

Autor:

Svet

18.09.2023

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrej Kondraškin, komandant ruske elitne vazdušno-jurišne brigade ubijen je u Ukrajini.

UBIJEN RUSKI KOMANDANT? Imao ključnu ulogu u ratu, Kremlj ĆUTI!

Foto: Profimedia

Pukovnik Andrej Kondraškin, komandant ruske elitne vazdušno-jurišne brigade, navodno je ubijen u Ukrajini, saopštio je Aleksandar Hodakovski, komandant ruskog bataljona Vostok, koji se bori na Donjeckom frontu i čije su trupe prošlog meseca potisnute iz sela Urožajne, prenosi "Njuzvik".

Kondraškim je odigrao ključnu ulogu u ruskoj opsadi Mariupolja prošle godine, a Hodakovski je sugerisao da je ubijen u ukrajinskom napadu.

- Dok smo se borili rame uz rame, sprijateljili smo se sa Andrejem, a danas smo duboko pogođeni vestima o njegovoj smrti. Izražavamo saučešće njegovoj porodici i prijateljima, njegovim drugovima - napisao je Hodakovski na Telegramu.

 

 

Vest o Kondraškinovoj smrti Kremlj nije komentarisao, a ukrajinski novinar Jurij Butusov je rekao je da je 31. vazdušno-desantna brigada učestvovala u „svim glavnim bitkama rata” i dodao da su njeni pripadnici sada stacionirani u blizini grada Bahmuta u Donjeckoj oblasti Ukrajine, gde se vode intenzivne borbe.

Tvrdi i da je Kondraškin imao zadatak da odbije ukrajinske napade južno od donjeckog sela Andrejevka kako bi sprečio zarobljavanje ostataka 72. motorizovane brigade.

- Međutim, Kondraškin nije uspeo da izvrši zadatak. Još nisu poznate tačne okolnosti pod kojima je Kondraškin poginuo tokom ovih bitaka. Ali likvidacija komandanta jedne od ruskih udarnih formacija je ozbiljno dostignuće - smatra ukrajinski novinar i dodao:

- U borbama za Andrejevku, kako je sada poznato, uništen je veliki broj komandnog sastava 57., 72. i 85. motorizovane i 31. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading