RUSKI ERBAS ZBOG KVARA SLETEO NA LIVADU: Drama na nebu iznad Sibira! U avionu bilo 167 putnika, među njima 23 DETETA (VIDEO)

Autor:

Svet

12.09.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion Erbas A320 ruske kompanije "Ural" prinudno je danas sleteo na travnatu površinu u Sibiru nakon neutvrđenog tehničkog problema, saopštile su vlasti, dodajući da nema povređenih.

RUSKI ERBAS ZBOG KVARA SLETEO NA LIVADU: Drama na nebu iznad Sibira! U avionu bilo 167 putnika, među njima 23 DETETA (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter @vale_iii

Prema ruskoj službi za vazdušnu bezbednost, avion koji povezuje Soči na Crnom moru i Omsk u Sibiru, sleteo je na travnatu površinu u blizini sela Kamenka, u Novosibirskoj oblasti.

 

- Nema povređenih. Uzroci i okolnosti incidenta se utvrđuju - saopštio je Istražni komitet Rusije, navodeći da je otvorio istragu zbog "kršenja pravila bezbednosti vazdušnog saobraćaja".

Prema snimcima koje je objavilo Ministarstvo za vanredne situacije, avion nema vidljive znakove oštećenja.

Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, u avionu je bilo 167 ljudi, šest članova posade i 161 putnik, među kojima 23 dece.

„Avion je sleteo u polje u Ubinskom okrugu, povređenih nema“, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije. Jedan od putnika zatražio je lekarsku pomoć zbog visokog krvnog pritiska.

„Prema preliminarnim podacima, prinudno sletanje prošlo je bez žrtava, putnici su evakuisani, požara nije bilo“, rekao je guverner Novosibirske oblasti Andrej Travnikov.

Republika

Foto: Printscreen Twitter @vale_iii

 

 

Na snimku sa mesta sletanja vidi se tobogan na naduvavanje koji se koristi za napuštanje aviona u sličnim okolnostima.

Avion je leteo iz Sočija za Omsk u Sibiru, gde piloti nisu mogli da slete zbog kvara, pa su zatražili da slete u Novosibirsk, koji se nalazi 600 kilometara istočno. Na kraju, posada je spustila avion u polje oko 200 kilometara od Novosibirska.

Incident je pod istragom. Guverner Omske oblasti Vitalij Hocenko rekao je za TASS da je preliminarni uzrok hidraulični kvar. Međutim, u medijima se pojavila i verzija o kvaru jednog od motora. Avion je sleteo na polje u 9:44 po lokalnom vremenu (04:44 po našem).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading