IGRA SE ŽIVOTOM!? Igor Strelkov najavio kandidaturu za predsedničke izbore u Rusiji! "BOLJI SAM OD PUTINA, SVI GA VUKU ZA NOS"!

Autor:

Svet

02.09.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je raspisala poternicu za Girkinom na 100.000 dolara. U Holandiji je osuđen na doživotni zatvor zbog navodnog učestvovanja u rušenju civilnog aviona MH17 Malezija Erlajns iznad Ukrajine 2014. godine. Rusija je za taj zločin optužila Ukrajinu i Zapad.

IGRA SE ŽIVOTOM!? Igor Strelkov najavio kandidaturu za predsedničke izbore u Rusiji! "BOLJI SAM OD PUTINA, SVI GA VUKU ZA NOS"!

Foto: youtube.com/

Igor Girkin, ruski nacionalistički bloger, najavio je kandidaturu na predsedničkim izborima iduće godine, prenosi Le Monde.

- Mislim da sam kompetentniji u vojnim poslovima od predsednika na odlasku - naveo je na mrežama.

Girkin, kojem je ratni nadimak Strelkov, spada u oštre ruske nacionaliste, a istakao se u ratu u ukrajinskoj oblasti Donbas 2014. godine kao jedan od glavnih proruskih boraca, zbog čega je dogurao do funkcije ministra obrane samoproglašenog Donjecka.

U tom je razdoblju, kako su pisali pojedini mediji, izveo više akcija i poteza kojima je izazvao popriličan haos koji ni u Kremlju nisu odobravali te je marginalizovan, što mu je, navodno, izazvalo veliko ogorčenje.

Opasna igra

- Naš predsednik je izuzetno lakoverna osoba: osam godina su ga vukli za nos Obama, Tramp, Makron, Merkel, Porošenko i Zelenski - piše Girkin Strelkov.

Girkin je u zatvoru nakon što je uhapšen u vladinoj akciji slamanja ruskih nacionalističkih sukoba. Njegova je objava do podneva dobila 15.000 lajkova.

- Nemam prijatelja milionera poput gospodina Vladimira Putina tako da neću morati popustiti njihovim zahtevima na štetu ruske ekonomije - nastavio je.

Rušenje MH17

Ukrajina je raspisala poternicu za Girkinom na 100.000 dolara. U Holandiji je osuđen na doživotni zatvor zbog navodnog učestvovanja u rušenju civilnog aviona MH17 Malezija Erlajns iznad Ukrajine 2014. godine. Rusija je za taj zločin optužila Ukrajinu i Zapad.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading