JAKO NEVREME SINOĆ ZAHVATILO SLOVENIJU, DALMACIJU I HERCEGOVINU: Vetar rušio stabla i nosio krovove, kiša izazvala poplave, delovi Ljubljane opet pod vodom

Autor:

Svet

29.08.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mostar i širi deo Hercegovine pogodilo je u ponedeljak uveče snažno nevreme praćeno gmrljavinom.

JAKO NEVREME SINOĆ ZAHVATILO SLOVENIJU, DALMACIJU I HERCEGOVINU: Vetar rušio stabla i nosio krovove, kiša izazvala poplave, delovi Ljubljane opet pod vodom

Foto: TANJUG/BOJAN KRALJ

U mestu Polog grom je udario u porodičnu kuću, a jak vetar je rušio stabla.

Za kratko vreme pala je velika količina kiše. 

 

Građani su prijavili štete od nevremena, a ulice su neko vreme bile poplavljene, jer kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode.

 

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za više oblasti.

Nevreme je juče zahvatilo Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

 

U Dalmaciji je posebno bili pogođeno područje oko Splita i ostrvaHvar, Brač, Lastovo.

 

Velika oluja pogodila je i Virovitičko-podravsku županiju u Hrvatskoj i pričinio veliku materijalnu štetu. Vetar je čupao stavbla i lomio grane. Najviše štete pretrpele su porodične kuće.

Republika

Foto: TANJUG/BOJAN KRALJ

 

 

Nevreme sa jakom kišom opustošilo je i jadransku obalu Slovenije i zapad te zemlje. Udari jakog vetra počupali su krovove sa stadiona i škole u ​​Kopru. Na Prešernovom trgu u Kopru bilo je 30 centimetara vode, a zabeleženi su i nestanci struje.

U glavnom Ljubljani voda je bila poplavila neke kuće i puteve. Trenutno je najgore stanje u dolini Dragonje u Istri i Seči, poplavljeni su mnogi putevi i ulice. U Padni se urušilo najmanje osam krovova na stambenim kućama, a šteta je nastala i u selu Sv. Petra, prema podacima civilne zaštite.

Republika

Foto: TANJUG/BOJAN KRALJ

 

 

U Izoli je poplavljen Veliki trg, a obilne padavine poplavile su niže delove grada. Slično nevreme početkom avgusta izazvalo je poplave istorijskih razmera, a slovenačka vlada štetu je procenila na pet milijardi evra.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading