SRBIN POKUŠAO DA PROŠVERCUJE LAMBORDŽINI VREDAN SKORO MILION EVRA: Uhvaćen na granici Švajcarske i Austrije, sad će morati DEBELO DA PLATI

Autor:

Svet

27.08.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan Srbin je želeo da svoj Lamborgini vredan oko 860.000 franaka preveze u Srbiju – a da ga nije prijavio na carini u Austriji. To će sada da ga skupo košta.

SRBIN POKUŠAO DA PROŠVERCUJE LAMBORDŽINI VREDAN SKORO MILION EVRA: Uhvaćen na granici Švajcarske i Austrije, sad će morati DEBELO DA PLATI

Foto: Ministarstvo finansija Austrije

U julu 2023. godine, u blizini granice Austrije i Švajcarske u gradu Luštenauu u Austriji, policija je na autoputu zaustavila srpskog državljanina da bi izvršila proveru. On im je rekao da vozi dva luksuzna automobila iz Švajcarske u svoju domovinu, navodi švajcarski Blik.

Međutim,  proverom je utvrđeno da vozač nije prijavio dva vozila, BMV i Lamborgini na carinarnici Luštenau. Zbog nedozvoljene pošiljke vozila, oba automobila je oduzela carina.

Nakon rasvetljavanja situacije, BMW je vraćen sprskom državljaninu, a za to vozilo nije bilo poreske obaveze. Situacija je bila drugačija sa Lamborghini Aventadorom Lp 780 vrednim oko 860.000 štajcarskih franaka, odnosno oko 900.000 evra.

Srbin za njega mora da plati ukupno 108.000 franaka poreza, ili 112.000 evra. Suma je podeljena na dva dela, 33.000 CHF za carinu i 75.000 CHF za porez na promet.

Automobil za sada ostaje na austrijskoj carini i biće predat tek kada se uplati potrebna suma.

Prilikom uvoza motornih vozila iz treće zemlje, u Austriji se mora platiti uvozni porez na promet i, u nekim slučajevima, carina, podseća Blik.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading